Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

IJsselmeervogels wint Harry Hamstra Cup editie 2022

IJsselmeervogels heeft gisteren op Sportcomplex de Ebbenhorst beslag weten te leggen op de Harry Hamstra Cup, editie 2022, de bokaal die vorig jaar met DOVO nog een verrassende winnaar kende. Bij het ingaan van de finaleronde waren er nog vier potentiële kanshebbers: IJsselmeervogels en DOVO, beiden met 4 punten aan kop, gevolgd door  Kozakken Boys en Spakenburg met 3 punten.

Kozakken Boys begint los te komen. Het toonde aan dat de 4-1 nederlaag op de openingsdag in dit toernooi tegen IJsselmeervogels een vergissing was. Vervolgens werd het tegen Sparta Nijkerk  5-1 en ook DOVO werd deze zaterdag aan de zegekar gebonden. Eerst was het Lars Hutten die in de 24e minuut 1-0 aan liet tekenen terwijl amper 5 minuten later Mulder doeltreffend was uit een pass van Hutten(2-0).

Scott Calderwood wisselde in het 2e gedeelte niet minder dan 9 spelers die de voorsprong weliswaar niet wisten uit te breiden maar ook geen tegentreffer behoefden te incasseren. 

IJsselmeervogels laat zich niet verrassen door Sparta Nijkerk  

In het 2e treffen van de dag tussen Sparta Nijkerk en IJsselmeervogels was het al snel juichen voor de Vogels. Twee minuten waren er gespeeld toen Steven Sanchez Angulo uit een voorzet van Jarno Westerman de score opende(1-0).
Mike van de Laar liet de 2-0 aantekenen, waarna IJsselmeervogels de wedstrijd rustig uit kon spelen zonder in gevaar kon komen. Het wist toen ook dat men de winnaar zou gaan worden omdat men onbereikbaar was geworden. Gert Peter de Gunst was een tevreden trainer na afloop: ,,Het begint steeds beter te lopen bij ons. We hebben nog enkele oefenwedstrijden voorde boeg en dan zijn wij klaar voor de competitie”. (IJsselmeervogels begint op zaterdag 20 augustus op de Westmaat tegen debutant OFC uit Oostzaan). 

Spakenburg haalt uit tegen DVS’33

Spakenburg en DVS’33 mochten de 2022-editie afsluiten, waarbij er geen enkel belang meer op het spel stond. DVS’33 toonde ook in dit duel aan dat men nog niet klaar is voor de kompetitiestart op zaterdag 20 augustus in eigen huis tegen Stedoco. Peter Wesselink heeft nog niet de juiste formatie gevonden. Men krijgt nog steeds te veel doelpunten tegen terwijl ook in offensief opzicht het nog niet gaat zoals men zich wenst.Tegen Spakenburg werd men getrakteerd op een 3-0 nederlaag, waarbij Vink 2x wist te scoren voor de Blauwen.

Eindstand Harry Hamstra Cup 2022

3-7 IJsselmeervogels

3-6 Kozakken Boys

3-6 Spakenburg

3-4 DOVO

3-2 DVS’33

3-0 Sparta Nijkerk