Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Wesley Goeman: “Ik ben niet naar Ter Leede gegaan om degradatievoetbal te spelen”

Ter Leede heeft afgelopen zaterdag andermaal een doelpuntrijke oefenwedstrijd aan de serie toegevoegd. Na leerzame wedstrijden tegen RKVV DEM, Rijnsburgse Boys en ARC viel er weer veel te zien en leren in het treffen met Vierde Divisionist RKAVV.

De openingsfase op de Roodemolen in Sassenheim was ondubbelzinnig voor de thuisclub. Binnen tien minuten leverden twee aanvallen uit het boekje even zoveel treffers op. De gedachten gingen al uit naar een monsterscore voor de thuisclub. Maar de derde treffer bleef uit, al was tot kort voor rust de beste kans ook weer voor Ter Leede. Maar het was RKAVV dat de aansluitingstreffer scoorde. En toen Ter Leede kort daarna alsnog de derde treffer op het bord zette wist RKAVV direct weer terug te slaan.

Na de pauze stuurde coach Niek Oosterlee een aantal spelers vanaf de bank de wei in. Ook aan de kant van de Leidschendamse formatie gebeurde dat. En hoewel Ter Leede ook na de pauze wat meer de aanval zocht dan RKAVV, wist de vierde divisionist de bordjes volledig andersom te hangen. Met name de 3-3 was van grote schoonheid. Uiteindelijk wist Ter Leede de 3-4 achterstand nog weg te poetsen, maar een laatste kwartier waarin Ter Leede achterin 1 op 1 ging spelen leverde de Derde Divisionist niet alsnog de zege op. Het werd uiteindelijk een 4-4 remise.

Topamateurvoetbal.com sprak met nieuwkomer Wesley Goeman. Bij Ter Leede spelend als linker centrale verdediger, waar hij eerder in zijn loopbaan, onder meer bij Rijnsburgse Boys, GVVV en Westlandia ook op het middenveld actief was.

Een  logische vraag aan nieuwkomer Wesley Goeman is in hoeverre hij al geacclimatiseerd is in de positie centraal achterin bij Ter Leede.

“Het is eigenlijk een proces dat nog gaande is. Ik kom niet alleen bij een nieuwe club en nieuwe spelers terecht, maar ik kom ook terug van een langdurige rugblessure. We werken als team nog volop aan wedstrijdfit worden. En wedstrijden als deze moeten ons ook verder helpen om de afstemming met elkaar te verbeteren.”

Zoals de oefenwedstrijden zich een beetje afspelen worden uitstekende fases afgewisseld met mindere. Dat zie je terug in de uitslagen en scoreverloop.

“Dat bedoel ik! We spelen in de eerste helft tegen RKAVV met een totaal ander team dan na rust. En in elke samenstelling moeten we hetzelfde doen en laten. Druk zetten of niet? Hoog of niet? Dat is waar we nu aan werken. Dat gaat met een hoge intensiteit, maar zo moeten we het wel doen om straks klaar te zijn voor de competitie.”

Je ligt niet wakker van de soms wat tegenvallende uitslagen in deze voorbereiding?

“Als ik aan het voetballen ben wil ik winnen en geen tegengoals. Daar voetbal ik voor. Maar anderzijds, dit is de voorbereidingsperiode en daarin probeer je uit wat je als team het beste ligt. Dus speel je in verschillende samenstellingen en speel je verschillende speelstijlen. Daar is die voorbereiding ook voor. Natuurlijk hebben wij soms dingen fout zien gaan, maar anderzijds hebben we ook fases gehad waarin we prima liepen te voetballen. We moeten dinsdag nog zien hoe we het tegen Katwijk doen en daarna moeten we bij USV Hercules voor de beker laten zien dat we er staan.”

Trainer Niek Oosterlee zei enkele weken geleden: “ik spreek nu zeker nog geen verwachting uit over komend seizoen, maar ik ben sportman en wil dus winnen.” Hoe kijk jij naar het komende seizoen?

“Ter Leede heeft zich afgelopen seizoen keurig gehandhaafd in de Derde Divisie. Natuurlijk kan ik niet in de toekomst kijken, maar ik ben niet naar Ter Leede gegaan om er degradatievoetbal te spelen.”