Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Anthony Correia moet kampioen Katwijk hongerig houden: “Ze krijgen gewoon geen eten.”

Na een week waarin vleugelverdediger Oege Sietse van Lingen zijn contract met Katwijk liet ontbinden en de negentienjarige buitenspeler Alljerreau Mercera vanuit Katwijk Onder 23 werd overgeheveld naar de A-selectie, speelden de Krombewoners op zaterdag niet één, maar zelfs twee oefenwedstrijden. In de vroege wedstrijd tegen nieuwbakken Derde Divisionist Urk (3-1) mochten de jonge talenten en de “bank” van Katwijk zich laten zien. Later op de middag trad de “basis” aan tegen Jong Feyenoord (2-2). Na afloop van beide duels, waarbij met name de wedstrijd tegen Jong Feyenoord een interessante was, vroeg topamateurvoetbal.com aan trainer Anthony Correia hoe hij de regerend kampioen hongerig ging houden. ,,Ze krijgen gewoon geen eten van ons,” antwoordde hij, gevolgd door vrolijke lach.

,,Allebei de groepen hebben een wedstrijd tegen een goede tegenstander met maximale druk kunnen laten spelen. Als je dan ziet hoe erg sommigen er doorheen zaten, weet je dat er conditioneel nog wel wat te winnen valt.” De groep met basisspelers voelde in de slotfase tegen de talenten van Feyenoord dat de batterij harder leegliep dan wenselijk was. ,,Dat was een pittig ploegje met een paar enorm goede spelers,” vond Correia. ,,Ze speelden war verder vooruit dan de ploegen in de Tweede Divisie doorgaans doen op De Krom, maar dit was een goede prikkel voor de ploeg. Snel handelen met de druk er maximaal op. Dat zijn goede tegenstanders om in de voorbereiding tegen te spelen.”

In de week voorafgaand aan het dubbele oefenprogramma besloot Oege Sietse van Lingen dat hij Katwijk per direct wilde verlaten. ,,Jammer,” was de eerste reactie van Correia. ,,Ik ben het ook niet eens met zijn keuze. Als teamsporter heb ik daar moeite mee. We hebben afgelopen seizoen alles gegeven om het kampioenschap te pakken. Oege Sietse wist een basisplaats te veroveren, raakte geblesseerd en moest daar van terugkomen en nu zijn we drie weken bezig om ons voor te bereiden om weer zo’n seizoen neer te zetten en dan besluit je ermee te stoppen. Ik kan daar echt niet bij, hoewel ik hem nog steeds een geweldig mens vind.”

Naast deze negatieve verrassing staat de positieve ontwikkeling van Alljereau Mercera. De, van Nootdorp, overgekomen buitenspeler laat zo’n goede indruk achter dat hij direct wordt toegevoegd aan de A-selectie. ,,Wat een heerlijke jongen is dat zeg! Mercera draait echt een goede voorbereiding en we hebben aanvallend nog wat ruimte. Hij is nog wat licht, maar dat was Mukhtar Suleiman vorig seizoen ook.” Die aanvallende ruimte is met het toevoegen van Mercera nog steeds wat te dunnetjes, vindt Correia. ,,In de aanval hebben we misschien niet voldoende concurrentie. Dat zou in de toekomst misschien een probleem op kunnen leveren.” Correia ziet er dan ook het liefst nog een aanvaller bij komen. ,,Met het vertrek van Marciano Mengerink verliezen we twaalf doelpunten. Die vacature hebben we nog niet goed genoeg ingevuld. Drie/vier aanvallers voor een heel seizoen is te weinig.”

Te weinig concurrentie ook en daar ligt volgens Correia de sleutel tot titelprolongatie. ,,Of we geven ze gewoon geen eten, dan krijgen ze vanzelf wel honger,” grapt hij. ,,We hebben vooral de groep achter de basis behoorlijk ververst. Daar heb ik nu jongens als Robin Schulte en Joshua Adney hikken al tegen een basisplaats aan.” Het is juist die concurrentie die ervoor moet zorgen dat Katwijk niet in de valkuil van de verzadiging trapt en de prestatie van 1993 en 1994 (twee keer op rij algeheel kampioen) herhaald kan worden. Aan de honger van de trainer zelf zal het niet liggen. ,,Ik ben er helemaal klaar voor! Laat die competitie maar beginnen.”