Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | DOVO-coach Florian Wolf wil nog geen doelstelling uitspreken

We zeggen geen woord te veel als gesteld wordt dat DOVO het afgelopen seizoen met een onvervalste Houdini-ontsnapping het Derde Divisieschap wist te prolongeren.

“Meer zat er ook eigenlijk niet in”, aldus Florian Wolf, met zijn 35-jaar een van de jongste trainers uit de Tweede en Derde Divisie. “Het was een zeer hectisch seizoen dat gelukkig goed is afgelopen voor ons”.

In de afgelopen weken is er wel wat veranderd bij de ploeg uit Veenendaal. Er kwamen een 8-tal nieuwe spelers; er vertrokken er ook wat.

Wolf: ,,Nu is het zaak om binnen een aantal weken er een geheel van proberen te smeden en dat zal nog niet meevallen; we hebben de tijd hard nodig”.

In het eerste oefenduel, tegen Derde Divisie debutant Urk, werden de punten gedeeld (1-1 met een doelpunt van Guido van Dijk) terwijl DVS’33 in de 1e ronde van de Harry Hamstra Cup knap op 2-2 werd gehouden (treffers Nik Hak en Hicham Haouat).

“Het is nu zaak dat veel spelers speelminuten krijgen zodat we weten hoe het is gesteld en dat we langzaam aan een vast team kunnen gaan bouwen”.

Zaterdag had de DOVO-coach een kleine 20 spelers bij zich, waarvan er 18 speelden.

Tevreden?

Florian Wolf: “Het was, logisch ook, een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was DVS’33 beter terwijl wij in de tweede 45 minuten het beste van het spel hadden.
Met een beetje geluk hadden we zelfs de overwinning nog kunnen grijpen want die gelijkmaker was geheel onnodig. Maar we zijn tevreden”.

Wat gaat de doelstelling worden voor het komend seizoen?

Wolf heeft daar een kort en krachtige mening over. “Ik ga daar nog niets over zeggen. Simpel omdat ik eerst alles op een rijtje moet hebben; dan met de selectie daar over ga praten en last but not least daarmee vervolgens naar buiten ga komen. We hebben eerst nog een paar weken waar de puntjes op de i gezet moeten worden voordat we aan het echte werk gaan beginnen”.