Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie Zaterdag | Barendrecht, Urk en DOVO op jacht naar derde zege op rij

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal zijn er na twee speeldagen nog maar drie ploegen die de volle winst wisten te pakken. Koploper Barendrecht ontvangt in eigen huis SteDoCo, promovendus Urk speelt thuis tegen VVOG en DOVO gaat naar Volendam om weer drie punten bij te schrijven. Naast deze wedstrijden is vooral het affiche DVS’33 – Sportlust’46 dat in het oog springt bij de volger van deze competitie.

DVS’33 begon matig aan het nieuwe seizoen met slechts één punt uit twee wedstrijden. Thuis kwam men niet verder dan een gelijkspel tegen SteDoCo (0-0) en er werd verloren bij Sparta Nijkerk (2-1). Een zege tegen een andere titelkandidaat Sportlust’46 is dan ook noodzakelijk, zo liet trainer Peter Wesselink eerder al weten tegenover Theo Uphus van Topamateurvoetbal. ,,Het gaat niet opschieten als we iets anders dan de zege willen. Wij gaan voor de drie punten. Het wordt dan ook geen gemakkelijke wedstrijd. Maar ik denk ook dat je die in de Derde Divisie niet veel gaat krijgen. De onderlinge verschillen lijken mij bijzonder klein.”

Tegenstander Sportlust’46 won uit bij Staphorst, maar werd thuis verrast door Urk (1-2). Wat telt voor DVS’33 is ook zo voor de ploeg uit Woerden, een nederlaag kan voor een aantal weken een streep zetten door de ambities al is het seizoen natuurlijk nog erg lang. Een achterstand op de concurrentie is echter altijd vervelend.

De nummer één van dit moment, Barendrecht, pakte zes punten uit twee wedstrijden en wist liefst acht keer het net van de tegenstander te vinden. Vooral de uitoverwinning bij Hoek (1-5) was enigszins verrassend te noemen. Nu moeten de punten gepakt worden tegen SteDoCo dat met vier punten uit twee wedstrijden ook een goede start kende van het seizoen.

Wie voor de start gezegd had dat Urk na twee wedstrijden zes punten zou hebben was waarschijnlijk uitgelachen. De promovendus moest aantreden tegen twee titelkandidaten en wist er steeds met drie punten het speelveld te verlaten. Sparta Nijkerk en Sportlust’46 moesten beiden hun meerdere erkennen in de ploeg Urk. Nu ontvangt laatstgenoemde vereniging VVOG, een op papier mindere tegenstander dan de eerste twee en de vraag is dan ook hoe lang de Urkse formatie de ongeslagen status kan weten te behouden.

De nummer drie, DOVO, heeft een vervolg gegeven aan de uitstekende periode die men kende aan het einde van het voorgaande seizoen. De ploeg uit Veenendaal won vorige week terecht van Harkemase Boys (3-1) en gezien de sterkte van de reservebank lijkt het de opmaat voor een mooi seizoen aan de rode zijde van het Panhuis. In de derde speelronde staat het treffen met Volendam op het programma. De oranjehemden kunnen met vier punten uit twee wedstrijden ook terugkijken op een fraaie start. Wie blijft in de top staan en wie haakte er (even) af ? Dat is de inzet van deze zaterdagmiddag in Volendam.

Overige wedstrijden:
Excelsior’31 – Ter Leede
GVVV – Hoek
Harkemase Boys – ACV Assen
FC Rijnvogels – Sparta Nijkerk
Staphorst – ASWH