Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Tweede Divisie | Van de nul af

De top van het amateurvoetbal maakt zich op voor een drukke week, met een midweeks programma. Als je een totaalplaatje zou maken van de diverse affiches krijg je een overzicht om van te watertanden. Maar we blijven in deze voorbeschouwing bij onze leest en doen het keurig speelronde voor speelronde. En ook dan wordt de liefhebber van het topamateurvoetbal op de wenken bediend met een aantal wedstrijden die vooraf gezien tot de verbeelding spreken.

Na twee speelronden rijst her en der de vraag wanneer ploegen van de nul af komen. Of het nu om nul verliespunten gaat, de hatelijke nul punten, of nul overwinningen, “de nul” is zo vroeg in het seizoen altijd een onderwerp van gesprek. Laten we daarom de diverse “nullen” even op een rijtje zetten.

Allereerst de ploegen die na twee speelronden nog zonder puntverlies zijn. Dat zijn er drie: Quick Boys, De Treffers en HHC Hardenberg. De Blauw-Witten leiden momenteel de dans in de Tweede Divisie met dank aan een doelsaldo van zeven voor en één tegen. HHC Hardenberg, momenteel derde, is de enige ploeg die nog geen tegentreffer heeft geïncasseerd dit seizoen. De Treffers, dat zich afgelopen seizoen pas op het laatste moment veilig speelde, maar ook toen goed uit de startblokken kwam, wordt door behoorlijk wat kenners genoemd als een ploeg die zich flink versterkt heeft en daarom een factor om rekening mee te houden. Voorafgaand aan de derde speelronde kunnen we met zekerheid zeggen dat in ieder geval één van de drie koplopers tegen het eerste puntverlies gaat oplopen. HHC Hardenberg ontmoet namelijk in eigen huis Quick Boys.

Spakenburg en Excelsior Maassluis zijn de enige twee ploegen die nog geen punt hebben behaald dit seizoen. Voor hen staat ook deze speelronde weer in het teken van de hatelijke nul af komen. Excelsior Maassluis heeft in de eerste twee speelronden zelfs het net niet kunnen vinden, maar daarover later meer. Spakenburg reist af naar Werkendam, waar de mannen van trainer Patrick Loenen tegen Kozakken Boys mogen aantreden. Een absolute kraker met enorm veel historie. De thuisploeg kreeg vorige week een op Ter Specke met een heuse “reality check” te maken, aan de hand van Jeffrey Klijbroek won FC Lisse met maar liefst 4-0 van “de Boys.” Trainer Dogan Corneille en zijn Excelsior Maassluis zijn dus gewaarschuwd. De “Tricolores” spelen dit weekend in en tegen FC Lisse.

Zoals eerder gezegd is Excelsior Maassluis nog doelpuntloos dit seizoen. De club uit het Rijnmondgebied is daarin niet de enige. Ook Scheveningen en Rijnsburgse Boys zijn beiden nog zonder doelpunten dit seizoen en dat is met name voor de laatstgenoemde bijzonder te noemen. De “Uien” behoren steevast tot de clubs die aan het einde van het seizoen de meeste goals achter hun naam hebben, maar met een doelpuntloos gelijkspel tegen Scheveningen en een keiharde 4-0 nederlaag tegen Quick Boys mag de start van dit seizoen gerust als vals bestempeld worden. Voor Scheveningen wacht dit weekend de vissersderby uit tegen Katwijk, Rijnsburgse Boys ontvangt in eigen huis oud-trainer Pieter Mulders en OFC.

OFC behoort, net als Scheveningen en Rijnsburgse Boys, tot het groepje clubs dat nog zonder overwinning is. De andere twee clubs die daarbij horen zijn TEC en Noordwijk. Ook zij krijgen, tegen respectievelijk AFC en Koninklijke HFC, de kans om van de, in dit geval hatelijke, nul af te komen.

Het belooft in ieder geval weer een speelronde vol spektakel te worden. Maar hoe kan het ook anders in een competitie waarin Jong Volendam de ene week met 7-0 verliest van regerend kampioen Katwijk en de week erna doodleuk in eigen huis de nummer drie van afgelopen seizoen, Koninklijke HFC, met 1-0 verslaat?

De wedstrijden:

14.30

HHC Hardenberg – Quick Boys
FC Lisse – Excelsior Maassluis

15.00

Kozakken Boys – Spakenburg
IJsselmeervogels – De Treffers
Rijnsburgse Boys – OFC

15.30

Katwijk – Scheveningen
Koninklijke HFC – Noordwijk

17.00

Jong Sparta – Jong Volendam

Zondag 4 september, 14.30

TEC – AFC