Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Gery Vink: “We waren al dood en begraven toen ik instapte”

Natuurlijk was er ook verdriet vanwege de degradatie, maar trainer Gery Vink kon ook met enige trots terugkijken op wat hij met GVVV had neergezet. Niet alleen gedurende het seizoen, maar ook tijdens de return van het tweeluik met Kozakken Boys. Uiteindelijk moest hij op de allerlaatste dag van een lang seizoen toch toegeven dat GVVV behouden voor de Tweede Divisie een “mission impossible” was. ,,We waren al dood en begraven toen ik instapte.”

,,Ik was blij met hoe wij ons de eerste helft presenteerden,” keek Vink terug op de wedstrijd tegen Kozakken Boys. ,,We vielen aan en we kregen beter druk op Kozakken Boys dan tijdens de heenwedstrijd. Naïef verdedigen en niet dodelijk zijn op momenten dat we dat moesten zijn kostten ons de kop.” Als dit het verhaal is bij een 0-3 achterstand bij rust is er uiteindelijk maar één conclusie mogelijk. ,,Achteraf kun je zeggen dat we te veel risico hebben genomen,” vindt Vink dan ook.

Het risico op degradatie nam Vink zelf al op het moment dat hij instapte bij de Blauwen. ,,Met één uit elf en een doelsaldo van vier voor en 23 tegen weet je dat het een heel zwaar karwei gaat worden. We waren eigenlijk al dood en begraven toen ik instapte. De groep zat in alle opzichten ook in een groot wak.” Desalniettemin kreeg Vink de boel langzaam maar zeker aan de praat en mocht GVVV tot het laatste moment hopen op het ontlopen van het noodlot. ,,Ik ben echt trots op wat de groep de afgelopen zes maanden heeft geleverd. We hebben grote stappen gemaakt in hoe we willen voetballen. Dat daarbij nog lang niet alles goed gaat hebben we vandaag ook kunnen zien. We kregen een lesje in productiviteit.”

Met als gevolg dus de onvermijdelijke en pijnlijke degradatie. Desondanks vindt Vink dat de ingezette lijn hoop geeft voor de toekomst. ,,We hebben vanuit een geslagen positie het geloof terug kunnen krijgen in de club. Als je ook kijkt naar de publieke belangstelling is de club echt weer gaan leven. De lijn van de tweede seizoenshelft kunnen we op voortborduren.” Die lijn moet wel in de Derde Divisie worden voortgezet en dat betekent dat ook de derby tegen DOVO weer gespeeld moet worden. ,,Momenteel voelt dat inderdaad als moeten ja, dat zal pas “mogen” worden op het moment dat die wedstrijden op het programma staan. Dat zijn altijd wedstrijden op zich die goed kunnen zijn voor allebei de clubs, zeker als de supporters rond die wedstrijden het hoofd erbij houden.”

Derby of geen derby, Vink is tot besluit heel duidelijk over de doelstelling bij de Blauwen. ,,Ons doel is GVVV zo snel mogelijk terug brengen naar de Tweede Divisie.”