Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Leon Bot: “Het is écht welletjes geweest”

Voor Kozakken Boys-middenvelder Leon Bot kwam gistermiddag in Veenendaal een eind aan een lange carrière bij de Werkendammers. Na ruim 12 seizoenen hangt Bot zijn schoenen aan de wilgen en gaat hij met voetbalpensioen. Uitgerekend in zijn laatste wedstrijd was hij nog van goud waard, want door de 0-3 binnen te koppen kwam aan alle onzekerheid een eind en blijft zijn club, ten koste van GVVV, in de Tweede Divisie.

“Na 12 seizoenen en 320 wedstrijden is het welletjes geweest” aldus de 32-jarige Bot, die naast zijn drukke werkzaamheden binnenkort ook gezinsuitbreiding verwacht. “Mooier kun je eigenlijk niet afsluiten. Het voelt eigenlijk als een soort kampioenschap, alhoewel het natuurlijk eigenlijk wel iets is om voor te schamen dat wij ons moeten redden via de nacompetitie. Maar, dat is iedereen over een paar jaar vergeten.”, aldus Bot tegenover Topamateurvoetbal.com.

“In veel wedstrijden deden we dit seizoen niet onder voor onze tegenstanders, maar scorend bleef het ver beneden peil. Dat tot daar plots Johnny Lommers naar ongekende hoogte groeide in de play-offs, want 7 doelpunten in 6 wedstrijden is een topprestatie, hoor.”

En nu volgend seizoen in een vriendenploeg”

“Nee, het is echt over en sluiten. Ik heb een prachtige tijd gehad bij deze mooie club, heb tal van hoogtepunten meegemaakt en ze zeggen dat je altijd moet stoppen op je hoogtepunt. Dat doe ik dus bij deze. Het is écht welletjes geweest.”

En ook nog met een doelpunt in dit treffen.

“Ja, ik stond er zelf ook van te kijken want zoveel doelpunten heb ik koppend niet gescoord.”.