Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Johnny Lommers: “Het lijkt wel een jongensboek!”

Nadat hij zich ontworsteld had aan zijn trouwe fans, stond Johnny Lommers Topamateurvoetbal.com te woord. De “cultheld” van Kozakken Boys groeide uit tot topscorer in deze play-offs en was met zeven goals uit zes wedstrijden goud waard in de geslaagde missie om de Werkendammers in de Tweede Divisie te houden. Ook in de beslissende wedstrijd tegen GVVV (1-4) was “Mr. Play-offs” weer goed voor twee goals.

“Ongekend en niet te geloven.“, was de eerste reactie van de 24-jarige goalgetter. “Het waren erg zware weken met twee wedstrijden per week, maar vandaag is een jongensdroom uitgekomen. Winnen, in de Tweede Divisie blijven en ook nog belangrijk zijn; het lijkt wel een jongensboek”.

De jongen uit het eigen dorp kan rekenen op vele “fans” en dat komt niet in de laatste plaats door het voorbeeld dat hij is. Lommers is niet behept met ongekend veel techniek, maar is wel een speler die het voorbeeld is voor anderen. Hij laat zien wat met inzet en wilskracht bereikt kan worden, want daar staat Lommers voor.

Wat heeft trainer Michel Langerak bijgedragen aan jouw prestaties?

Lommers: “Ik heb zeker 90% aan hem te danken gehad. Hij heeft mij bij de selectie gehaald, heeft mij speelminuten gegund en vervolgens heb ik mijn stinkende best gedaan om het waar te maken. Ik krijg er gewoon kippenvel van”.

En nu? Al getekend voor volgend seizoen?

“Nee, ik heb nog niet getekend. Binnenkort heb ik een gesprek en dan gaat dat ongetwijfeld goed komen. Ze hoeven zich hier geen zorgen te maken want ik ben een jongen van de club en ik blijf een jongen van de club. Maar ze weten in ieder geval nu wat ze aan Johnny Lommers hebben!”.