Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Camara vertrekt bij TEC : ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’

Basil Camara is bezig aan zijn laatste maanden als speler van TEC. De centrale verdediger, die zich tevens international mag noemen van Guinee-Bissau, hoopt komend seizoen onderdak te vinden bij een nieuwe club en dan bij voorkeur in de Tweede Divisie.

Grote achterban
De dertigjarige international maakte in juli 2020 zijn entree in Tiel bij TEC, nu is het moment daar om nog een keer een mooie nieuwe stap te maken. ,,Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb vorige week even gezeten met onze trainers en er lang over nagedacht, maar ik ben echt toe aan iets nieuws. Het liefste blijf ik actief in de Tweede Divisie bij een mooie grote club en die zijn er voldoende in deze competitie dit en ook komend seizoen. Een grote club uit de Derde Divisie sluit ik ook niet direct uit. Ik zoek echt naar een club met een grote achterban, het is toch mooi om ergens te spelen waar altijd veel mensen langs de lijn staan. Ik ben fit en heb volgens mij laten zien dat ik dit niveau aan kan. Nu is de tijd er in mijn carrière nog om een mooie stap te maken. Ik woon in Arnhem, maar ben best bereid om een stuk te rijden als er een mooie club komt voor komend seizoen”, aldus Camara tegenover Topamateurvoetbal.com

Degradatiestrijd
TEC bezet momenteel de vijftiende plaats in de Tweede Divisie, dit met slechts vier punten voorsprong op het een positie hoger staande IJsselmeervogels. Handhaving is dus het doel in Tiel en het vertrouwen dat dit lukt is groot bij Camara. ,,Wij staan op een plaats waar wij niet horen te staan. In het begin van de competitie waren wij heel matig en was de lage klassering wel terecht. Nadat Eric Meijers kwam waren er meer vastigheden, maar dat we wel een paar potjes hebben gehad waarin wij ongelukkig punten verspeelden. Dan kom je jezelf dus tegen omdat je in het begin van de competitie zo slecht presteerde. Ik denk wel dat wij met de groep die wij nu hebben, met Pelle van Aanholt, Ramon Leeuwin en Mohammed El Makrini, voldoende kwaliteit hebben om ons te kunnen handhaven in deze competitie. Ik denk dat wij het ook verdienen.”

Meijers
Inherent aan de komst van Eric Meijers naar TEC zijn de prestaties beter geworden. Dit heeft naar zeggen van Camara ook te maken met het arriveren van deze trainer bij de club. ,,Er is niet heel veel veranderd, maar het is een kleine club waar Hans van der Haar gewoon heel veel doet. Hij is technisch directeur en hoofdtrainer en dat samen is wel heel erg veel, door de komst van Meijers is er nu meer tijd om met de trainers over het voetbal te praten. Het heeft rust gebracht en dat is echt wel een verschil.”

DVS’33
Camara speelt al jarenlang op een hoog amateurniveau, zijn mooiste tijd beleefde hij in Ermelo. ,,Ik heb echt een hele mooie periode bij DVS’33 gehad. Vijf seizoenen met veel plezier gespeeld, maar wel steeds net niet gepromoveerd. Dat was wel zonde. Het is wel zo dat ik nu bij TEC heb gezien dat de Tweede Divisie echt wel een stukje mooier is dan de Derde Divisie, maar bij DVS’33 heb ik ook echt plezier gehad. Gewoon een hele mooie club met aardige mensen.”