Tweede Divisie | Spektakelstuk bij Kozakken Boys levert Spakenburg eerste punt op; De Treffers nog altijd foutloos

Speeronde 3 in de Tweede Divisie zit er weer op. Hier onder een overzicht van de wedstrijden.

Kozakken Boys – Spakenburg
In een knotsgek duel op Sportpark de Zwaaier heeft Spakenburg het eerste punt van dit seizoen behaald. In de wedstrijd tegen Kozakken Boys werden de toeschouwers getrakteerd op maar liefst 10 doelpunten: 5-5. Na 13 minuten spelen leek het een makkelijke middag voor de thuisploeg te gaan worden, het stond toen al 3-0 door doelpunten van Ugur Altintas en tweemaal Gwaeron Stout die zowel de openingstreffer als de 3-0 voor zijn rekening nam. De Blauwen rechtten echter de rug en bogen de achterstand nog voor rust om in een 3-4 voorsprong. Nieuwkomer Luuk Admiraal was direct belangrijk; de van Excelsior gehuurde aanvaller tekende op slag van rust voor zowel de 3-3 als de 3-4, terwijl verdediger Koos Werkman in de minuten daarvoor zowel de 3-1 als de aansluitingstreffer produceerde. Bij een 3-2 stand zag oud-Spakenburger Lowie van Zundert namens Kozakken boys ook nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. De tweede helft was nog maar nauwelijks in gang gezet, of Niek Hoogveld bracht de ploegen opnieuw in evenwicht met de 4-4. De equipe van trainer Scott Calderwood draaide na een klein uur spelen de wedstrijd zelfs andermaal om toen Kevin Vermeulen de 5-4 wist te maken. Het slotakkoord was zo’n 9 minuten voor tijd voor Spakenburg-invaller Thomas Heideman, die er met de gelijkmaker voor zorgde dat Spakenburg in elk geval een punt overhield aan het bezoek aan Werkendam, en van “de nul” af is.