Overzicht Derde Divisie Zaterdag | Urk en DOVO pakken wederom de winst, topper tussen DVS’33 en Sportlust’46 kent geen winnaar

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal zijn nog slechts twee ploegen die uit drie wedstrijden de volle winst wisten te pakken. Promovendus Urk won in eigen huis van VVOG (3-1) en DOVO was te sterk voor RKAV Volendam (1-3). In Friesland stond Harkemase Boys weer met lege handen na een nederlaag tegen ACV (1-2). De topper tussen DVS’33 en Sportlust’46 bleef onbeslist (1-1).

Urk kwam na een kwartier voetballen aan de leiding, Luca Schraal kopte de bal achter de doelman van VVOG (1-0). Na ongeveer een uur spelen was het Riekelt Nentjes die de voorsprong voor de thuisploeg wist te verdubbelen (2-0). Na de 3-0 van Klaas Romkes was het duel wel beslist in het voordeel van Urk. De late 3-1 door Mats Zwart kon daar niets meer aan veranderen.

DOVO had na de eerste helft al een voorsprong van twee doelpunten (0-2). De twee treffers werden gemaakt door Oktay Öztürk, dit beiden vanaf de strafschopstip. De aansluitingstreffer voor de thuisploeg kwam op naam van Jens Kras, dit ook vanaf de elfmeterstip (1-2). Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd wist Shaquille Prijor de 1-3 op het scorebord te zetten, de assist was van Öztürk.

Sportlust’46 kwam in de 53ste minuut op voorsprong, een vrije trap van Berkvens werd binnengekopt door Monteiro (0-1). Pas in de 89ste minuut kwam DVS’33 op gelijke hoogte. De treffer van Lars van de Wetering betekende de eindstand van 1-1.

Barendrecht kwam na vijftien minuten aan de leiding, Joey Jongman schoot een vrije trap vanaf een meter of twintig binnen (1-0). Nog net binnen het half uur kwam SteDoCo op gelijke hoogte door een kopbal van Ebobo. De pauze werd bereikt met een tussenstand van 2-2. Doelpunten werden geproduceerd door Niels Vorthoren en Schröder. SteDoCo zorgde er voor dat Barendrecht voor de eerste keer dit seizoen een wedstrijd verloor. De winnende formatie liep uit naar 2-4 door Kuyper en Pisas.