Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie Zondag | Liever uit dan thuis?

In de Derde Divisie Zondag lijkt in de eerste twee speelrondes een trend te ontstaan; thuisclubs hebben moeite om te winnen. Maar liefst 50% van de tot op heden gespeelde duels werd gewonnen door de uitspelende club.

Afgelopen woensdag was dit niet anders, toen ADO’20 de vooruitgespeelde wedstrijd uit speelronde 6 won bij VVSB (0-2). De Heemskerkers staan hierdoor nog steeds op een 100% score (9 punten uit 3). Aanstaande zondag mag het team van trainer Roy van der Mije proberen dit vast te houden. Tegenstander op Sportpark de Vlotter is het nog puntloze v.v. Dongen. De ploeg van Osman Erbas wist tot op heden pas 1x het net te vinden, maar incasseerde al 6 tegentreffers. Tegen het vlot scorende ADO’20 zal er dus uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Op zaterdagmiddag (!) trapten UNA en VVSB in Zeelst speelronde 3 af. UNA kwam pas een keer in actie tot nu toe, waar VVSB al 3 wedstrijden achter de rug heeft. Beide ploegen worden gerekend tot de topteams in deze divisie. UNA wist op de 1e speeldag thuis niet te winnen van OJC Rosmalen, terwijl VVSB alle opties al gehad heeft. Gelijk tegen HV&CV Quick, winst tegen UDI’19 en verlies tegen ADO’20. Benieuwd welke van beide teams de ambities kracht bij kan zetten in dit onderlinge duel. De andere, volgens veel volgers van de derde divisie, titelkandidaat Hercules, neemt het in eigen huis op tegen promovendus OJC Rosmalen. De Utrechters zullen zich willen herstellen van de nederlaag tegen ADO’20, waarin de ploeg de wedstrijd in het eerste half uur verloor. OJC Rosmalen zal de goede start die het heeft gemaakt, door gelijkspelen tegen ploegen die vorig seizoen in het linkerrijte eindigden te willen voortzetten. De duels uit het verleden tussen beide teams leverde vaak leuk aanvallend voetbal op met veel doelpunten. Benieuwd of dit zondag op sportpark Voordorp weer het geval zal zijn.

Debutant TOGB, wat vorige week wegens trieste omstandigheden niet in actie kwam, gaat de verre reis naar Limburg maken. Zowel thuisploeg Groene Ster als TOGB hebben op dit moment 1 punt en zullen er graag 3 aan toe willen voegen. In Uden trappen UDI’19 en Blauw Geel’38 al vroeg af (13:00 uur) voor een onvervalste Brabantse derby. Volgens trainer Lodewijk de Kruijf van UDI’19 moet zijn ploeg nog wennen aan het nieuwe niveau waarop zijn ploeg acteert. Bij Blauw Geel’38 zal het zaak worden om de effectiviteit te verhogen. Kansen genoeg in de eerste tweede duels maar (te) weinig goals voor de ploeg van Niels van Casteren.

Voor de overige ploegen zal het zaak worden om het gewonnen of verloren vertrouwen van vorige week vast te houden of te hervinden. HV&CV Quick mag dit doen in de thuiswedstrijd tegen v.v. Gemert. Hetzelfde geldt voor HSC’21 en DEM welke in Haaksbergen tegen elkaar in het strijdperk treden. Beide ploegen wisten vorige week hun uitwedstrijd te winnen en behaalde daarmee ook de eerste overwinning van het seizoen. Ook in Amsterdam (JOS Watergraafsmeerv.v. Baronie) en Oss (O.S.S.’20 GVV Unitas) staan ploegen tegenover elkaar die 1 duel gewonnen en 1 verloren hebben. Voor al deze teams is het is dus nu al een beetje aan- of afhaken.

Wedstrijden:

Zaterdag 3 september

14:30 uur UNA – VVSB

Zondag 4 september

13:00 uur UDI’19 – Blauw Geel’38

14:00 uur Hercules – OJC Rosmalen

14:00 uur ADO’20 – v.v. Dongen

14:00 uur HV&CV Quick – v.v. Gemert

14:00 uur JOS Watergraafsmeer – v.v. Baronie

14:00 uur O.S.S.’20 – GVV Unitas

14:30 uur Groene Ster – TOGB

14:30 uur HSC’21 – RKVV DEM