Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Overzicht Vierde Divisie Zaterdag | Nieuwenhoorn, ODIN’59, Swift en Ajax blijven zonder puntverlies

In de Vierde Divisie van het zaterdagvoetbal zijn er na twee speeldagen nog maar vier ploegen die het maximale aantal van zes punten wisten te pakken. In A waren dat Nieuwenhoorn en ODIN’59 terwijl in B Swift en Ajax de ploegen zijn die nog geen enkel punt lieten liggen.

Nieuwenhoorn, debutant in de Vierde Divisie, won in eigen huis van Achilles Veen met 3-2. Het naar deze Divisie gedegradeerde ODIN’59 kent ook een uitstekende start. De ploeg van trainer Richard Plug wist drie punten te pakken tegen Jodan Boys (3-2). De start was echter niet al te best voor ODIN’59, na vijf minuten spelen bracht Rick Wils de gasten aan de leiding. Dat duurde echter niet lang want twee minuten later kopte Sven Deen de 1-1 binnen. ODIN’59 kwam voor de pauze aan de leiding nadat Michel Verkaik de bal achter zijn eigen doelman wist te werken (2-1). Rick Wils was later verantwoordelijk voor de 2-2, maar de drie punten bleven achter bij de thuisploeg door een treffer van Ayrton Dol (3-2).

Ajax won in eigen huis met 2-0 van AZSV. Grote man aan de zijde van de Amsterdammers was Kaj de Jong die de twee treffers voor zijn rekening nam in de vijfde en 43ste minuut. Swift pakte drie punten tegen SC Genemuiden door een doelpunt van Fidel Yilmaz.

Uitslagen:

Vierde Divisie A
Nieuwenhoorn – Achilles Veen 3-2
ARC – FC ‘s-Gravenzande 4-1
Poortugaal – Spijkenisse 2-1
WNC – Capelle 2-0
Zwaluwen – GOES 0-0
ODIN’59 – Jodan Boys 3-2
Kloetinge – SC Feyenoord 2-0
De Dijk – Smitshoek 0-4


Vierde Divisie B
DHSC – Flevo Boys 4-7
Huizen – WV-HEDW 1-1
Ajax – AZSV 2-0
Swift – SC Genemuiden 1-0
DETO – SDV Barneveld 2-0
Berkum – Buitenpost 1-2
HZVV – d’Olde Veste 2-1
SCV Apeldoorn – Eemdijk 4-2