Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Sjaak Polak nieuwe trainer van FC Lisse

Sjaak Polak wordt de nieuwe trainer van FC Lisse. Dit heeft de club dinsdagochtend bekend gemaakt. Polak (47) is de opvolger van Richard van Heulen, met wie vorige week de samenwerking vanwege teleurstellende resultaten werd beëindigd. FC Lisse is op dit moment de rode lantaarndrager in de Betnation Divisie met één punt uit 8 wedstrijden. 

Rijke carrière

Als profvoetballer kwam Polak uit voor ADO Den Haag, Sparta, FC Twente, Excelsior, Veendam en RBC Roosendaal. Hij sloot zijn voetballende carrière af bij de amateurs van Scheveningen waarmee hij promoveerde naar de Topklasse. Zijn trainerscarrière startte Polak bij Hoekpolder. Vervolgens volgende Sparta (jeugd), GDA, Quick Boys 2 en SJC. De afgelopen vier seizoenen was Polak voor het vrouwenelftal van ADO Den Haag. De Bollenstreek is dus geen onbekend terrein voor Polak.

Moeilijke taak

In Lisse wacht Polak een moeilijke taak om FC Lisse in de Betnation Divisie te houden. Kevin Winter, technisch manager bij FC Lisse zei vorige week bij het ontslag van Van Heulen hierover het volgende. “We hebben een lange weg afgelegd om de Tweede Divisie te halen. Dat is anderhalf jaar geleden gelukt en nu willen we graag op dit niveau actief blijven. Natuurlijk had handhaving met Richard ook kunnen lukken, maar we denken dat we op deze manier grotere kans van slagen hebben”

. FC Lisse hervat dit weekend de competitie met de derby op Nieuw Zuid tegen Quick Boys. 

Foto: FC Lisse