Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

s.v. Spakenburg legt eerste aanwinst voor volgend seizoen vast

Middenvelder Ian Beelen (ADO’20) is de eerste nieuwe aanwinst van s.v. Spakenburg voor het seizoen 2024-2025. De jeugdige aanvallende middenvelder (21) die dit jaar nieuw is bij ADO’20 maakt de overstap naar de huidige koploper in de Betnation Divisie. Beelen speelde tot dusver alle duels voor ADO’20 waarin hij goed was voor twee goals en twee assists.

BVO verleden

Ian Beelen afkomstig uit Heiloo zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij de plaatselijke HSV. Na een periode van acht jaar in de jeugd van Ajax en een korte periode bij Vitesse belande Beelen bij sc Heerenveen. In het seizoen 2021-2022 maakte hij de hele voorbereiding van de a-selectie van Johnny Jansen mee. Zijn wedstrijden speelde Beelen die twee seizoen voornamelijk in sc Heerenveen O21. Een kans op een echte doorbraak zat er niet in en na wat sluimerende belangstelling van clubs als Fortuna Sittard en Almere City, besloot Beelen de overstap naar ADO’20 te maken.

Belangstelling

Enkele weken werd het eerste contact gelegd tussen de Technische Commissie en e technisch begaafde en creatieve middenvelder. Scouts en leden van de TC bekeken Beelen in maar liefst drie wedstrijden nl. tegen Quick Boys, Rijnsburgse Boys en AFC. Het gesprek van Beelen met de TC wat volgde gaf de Noord-Hollander direct een goed gevoel. In zijn presentatie op de website van s.v. Spakenburg sprak Beelen de volgende verwachting uit. “Mijn doel voor het nieuwe seizoen is om snel basisspeler te worden bij Spakenburg en belangrijk te zijn in de wedstrijden. Als er nu een BVO interesse getoond zou hebben getoond, zou ik daar niet op zijn ingegaan. Ik wil me dolgraag door ontwikkelen bij mijn nieuwe club’.

De technische commissie over het aantrekken van Ian Beelen: ‘Ian is een speler die uitstekend past in de speelstijl die Chris de Graaf en Jorg Hartog voor ogen hebben. In de wedstrijden die we hebben bekeken was hij zeer nadrukkelijk aanwezig., vooral door zijn loopvermogen en creativiteit was hij zeer nadrukkelijk aanwezig. Ian is een moderne middenvelder die veel meters maakt, technisch begaafd is en in staat om medespelers in scoringspositie te brengen. En hij pikt regelmatig zelf een goaltje mee. We zijn dan ook blij dat we met Ian onze eerste versterking voor komend seizoen binnen hebben’

Bron: s.v. Spakenburg