Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Lars van Wetering (DVS’33): Kijken waar de grens ligt

Afgelopen zaterdag in Spakenburg maakte hij voor de 3e keer in de voorbereiding speelminuten in de hoofdmacht van de Ermelose Derde Divisionist DVS’33. Zijn naam: Lars van Wetering.

In Ermelo geen onbekende. In de eerste plaats woont hij er, een aantal seizoenen geleden voetbalde hij er ook en is nu na een tweetal omzwervingen weer teruggekeerd op het oude nest. In zijn jeugd speelde Lars zijn wedstrijdjes in de jeugd bij de geelzwarten; van 2016-2018 maakte hij deel uit van de A-selectie en toen had hij er even genoeg van.

Ik wilde speelminuten maken…

Lars: ,,Ik vond het spelletje hartstikke leuk maar ik maakte in mijn optiek te weinig speelminuten. Nunspeet klopte aan de deur en ik heb daar 2 seizoenen met veel plezier gespeeld. Het niveau was een niveau waarin ik niet alleen elke week speelde maar ook moeiteloos mee kon. Aangezien echter veel van mijn vrienden bij FC Horst spelen ben ik vorig seizoen toch overgestapt naar dorpsgenoot FC Horst; uitkomend in de 2e klasse.”

Ik miste de uitdaging…

Alhoewel gezelligheid troef was ging Van Wetering toch wel de echte uitdaging missen. Regelmatig vroeg hij zich dan ook af “Waar ligt mijn grens?”, “Zou ik het niveau van DSV’33 aankunnen?”.

En omdat te weten te komen zat er maar een ding op: op 26-jarige leeftijd terugkeren naar de Sportlaan in Ermelo om te kijken wat het maximaal haalbare is dit seizoen”.

Hoe hoger de tegenstander speelt, des te meer scoor ik…

Het begin van dit seizoen is meer dan hoopvol voor van Wetering, lag het voor de hand dat de andere Lars (Miedema) de meeste doelpunten zou gaan scoren, in de vriendschappelijke wedstrijden tegen de Tweede Divisieclubs Koninklijke HFC en De Treffers liet Van Wetering niet minder dan 3x het net bollen.

,,Het lijkt er wel op dat hoe hoger de tegenstander speelt, hoe gemakkelijker ik scoor”, aldus de volgende week 27 jaar wordende Van Wetering, die in het dagelijkse leven in de gehandicaptenzorg werkzaam is als activiteitenbegeleider.

Tegen DOVO haperde de scoringsmachine voor de eerste keer.
“Maar dat was ook tegen een Derde Divisieclub”, aldus een alert reagerende Lars.

Wat verwacht je komend seizoen?

“Zoveel mogelijk minuten maken en proberen waar te maken waarvoor ik teruggekeerd ben naar DVS’33. Een doelgerichte, balvaste speler zijn die het woord ‘opgeven’ niet kent en wie weet wat het duo Lars & Lars het komend seizoen nog kan betekenen in aanvallend opzicht voor DVS’33”.