Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: FC Lisse wint maar moet feest nog even uitstellen, DOVO in slotfase langs Staphorst

FC Lisse moet nog minimaal een paar dagen geduld hebben voordat men het kampioensfeest kan beginnen. De koploper won zonder al te veel moeite van G.O.E.S. (4-0), maar concurrent Sparta Nijkerk pakte ook de drie punten tegen Harkemase Boys (4-1). In de onderste regionen wist DOVO in de slotfase drie punten te pakken tegen Staphorst (2-1) waardoor het nu terug te vinden is op plaats zestien.

FC Lisse – G.O.E.S. 4-0
De koploper kreeg waar het op hoopte tegen de hekkensluiter, na acht minuten spelen was het al 1-0 voor FC Lisse. De maker van deze belangrijke treffer was Verweij. Marengo zorgde voor nog wat meer rust bij alles en iedereen rond toen hij in de 34ste minuut de bal op het randje van het zestienmetergebied heerlijk binnen wist te krullen (2-0). FC Lisse won uiteindelijk met 4-0 door doelpunten van Stroo en Klijbroek.Sparta Nijkerk – Harkemase Boys
4-1
Janic Makizodila wist in de 22ste minuut het publiek op de banken te krijgen toen hij de score wist te openen in het voordeel van de Spartanen tegen de tegenstrever uit Friesland (1-0). Nog voor de pauze stond ook de 2-0 op het scorebord, Bryan Burgerhout zag na de wedstrijd zijn naam verschijnen op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. In de tweede helft liep Sparta Nijkerk verder uit door een doelpunt van Max Leeflang (3-0) en Bryan Burgerhout (4-0). Het slotakkoord was echter nog voor Harkemase Boys (4-1), dit door Berwout Beimers.


SteDoCo – Sportlust’46 0-0

ACV Assen – VVOG 3-1
In de achttiende minuut kwam de gastgever aan de leiding. Een schot van Pascal Huser smoorde, maar Arjen Hagenauw was scherp genoeg om de 1-0 aan te laten tekenen. Zes minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. De voorzet van Luka Prljic werd binnengekopt door Pascal Huser (2-0). Nog binnen het uur was de wedstrijd beslist, een vrije trap van ACV werd van richting veranderd door Milan Holstege van VVOG waardoor de bal binnen viel (3-0). Even later kwam VVOG toch weer terug in de wedstrijd door een treffer van Pernelly Biya (3-1).


DVS’33 – Ajax (am) 1-0
Het wachten was op de 90ste minuut voordat de eerste treffer te noteren viel in Ermelo. De scheidsrechter weer een minuut eerder naar de penaltystip, waarbij ook DVS’33 op twitter duidelijk maakte dat deze toch wel wat makkelijk gegeven werd. Aninkora ging achter de bal staan en schoot deze binnen (1-0), dit betekende de overwinning voor de thuisploeg tegen de Amsterdammers.

Hoek – Excelsior’31 2-1

De ploeg uit Zeeland kwam na tien minuten voetbal op voorsprong. De tweede kans voor de thuisploeg was raak en de treffer kwam op naam van Rik Impens (1-0). Nog voor de pauze wist Werkhoven de stand weer gelijk te trekken (1-1). In de 76ste minuut zorgde Mohammad Jabar Zada voor de 2-1 voorsprong voor Hoek. Hij krulde de bal met rechts in de verre hoek.

ODIN’59 – VVSB 2-2
Ahmed al Mahdi opende net voor de pauze de score in het voordeel van de thuisspelende vereniging, Net voor de rust wist Youssef Blel de 1-1 aan te tekenen, hij schoot de bal uit de draai fraai binnen. Na iets een klein uur spelen kwam ODIN’59 weer aan de leiding, het was als het ware een herhaling van zetten. Ook nu was de doelpuntenmaker Al Mahdi en de voorzet van Lanting (2-1). VVSB kwam in de 68ste minuut op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Danny Bakker (2-2).


Ter Leede – Barendrecht 3-2
Bart Deprez was de maker van de eerste treffer van de middag in Sassenheim. Hij zorgde er voor dat Barendrecht na 24 minuten spelen op voorsprong kwam (0-1). Lang kon Barendrecht er echter niet van genieten want iets meer dan een minuut later was het ook al weer 1-1, Noah Marti bracht Ter Leede weer naast de tegenstander. Nog voor de pauze werd het gejuicht groter in Sassenheim toen Ter Leede ook nog de 2-1 aan liet tekenen, doelpuntenmaker was Haarman. Joey Jongman zorgde er in de 65ste voor dat de twee ploegen weer naast elkaar kwamen te staan qua score (2-2). Net voor tijd wist Ter Leede alsnog de drie punten te pakken, de beslissende treffer kwam op naam van Dirk Hoekstra (3-2).

DOVO – Staphorst 2-1
In Veenendaal kwam Staphorst na een kwartier op voorsprong door een treffer van Rubin Kin (0-1), hij wist met het hoofd de doelman van DOVO te passeren. Tien minuten na de eerste treffer was er vooral opluchting op het Panhuis toen Nick Hak raak kopte na een goede voorzet van Lulinho Martins (1-1). In de blessuretijd wist DOVO alsnog de drie punten te pakken door de 2-1 van Guido van Dijk.