Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Yassin Ouja verlaat ASWH en tekent bij v.v. Kloetinge

De creatieve aanvaller c.q. aanvallend middenvelder Yassin Ouja verlaat ASWH reeds na één seizoen. Het Zeeuwse v.v. Kloetinge, spelend in de Vierde Divisie heeft hem voor komend seizoen gecontracteerd.

Het vertrek van Ouja bij derde divisionist ASWH kan niet los worden gezien van het teleurstellende seizoen dat de Ambachters doormaken. Na de degradatie afgelopen seizoen vanuit de Tweede Divisie dreigt nadrukkelijk weer een degradatie voor ASWH. Het zou zelfs zomaar kunnen gebeuren dat v.v. Kloetinge onder leiding van trainer Jurriaan van Poelje de plaats van ASWH komend seizoen gaat innemen in de Derde Divisie. De Zeeuwen verdedigen met nog acht wedstrijdronden een voorsprong van zes of meer punten op de concurrentie, van wie Capelle nog het dichtst in de buurt blijft. ASWH bevindt zich op de zestiende positie in de zaterdag derde divisie op een promotie / degradatie positie, met twee punten voorsprong op de hekkensluiters VVOG en Excelsior ’31.

Yassin Ouja, 27 jaar oud, heeft reeds een lange staat van dienst in het amateurtopvoetbal. De Rotterdammer begon bij Zwart Wit ’28, stak over naar Spartaan ’20 en kwam aansluitend in de beroemde jeugdopleiding van Sparta terecht. Hij speelde hier zes jaren, waarna hij een stage bij PEC Zwolle kreeg aangeboden. Helaas liep hij hier een zware blessure op. In  2015 maakte hij de overstap naar het ondertussen ter ziele gegane Magreb ’90 (Papendorp) in Utrecht. In 2018 kwam hij bij GVV Unitas terecht, vanwaar hij in 2021 met trainer/coach Rick Adjei mee ging naar Kozakken Boys. Afgelopen zomer trok hij naar ASWH.

Het TC lid Sofyan Azzagari van v.v. Kloetinge geeft op de website van de club aan dat er werd gezocht naar een type speler als Ouja, maar dat die niet in het Zeeuwse voorhanden bleek.

v.v. Kloetinge haalt met Ouja haar tweede aanwinst voor komend seizoen binnen. In februari werd de 22 jarige Paul “Mitta” Baptist van Unitas ’30 uit Etten Leur reeds vastgelegd.