Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jeroen Nagtegaal: ,,Misschien moet de KNVB de hiaten uit het systeem halen”

Nu de stofwolken rondom de gebeurtenissen bij BVV Barendrecht – GVVV langzaam optrekken is het tijd voor bezinning. In Barendrecht is het seizoen ineens afgelopen, met dezelfde snelheid is die in Hoornaar heropend. Voorzitter Jeroen Nagtegaal van BVV Barendrecht kijkt nog één keertje om.

,,Achteraf kent de hele situatie alleen maar verliezers. We hebben op de bewuste zaterdag tegen GVVV alle scenario’s mee de dug-out in genomen en zijn uiteraard constant van alle situaties bij de concurrenten op de hoogte gebleven. We gingen er van uit dat we zouden moeten winnen, maar op het allerlaatste moment bleek toch dat we juist bij een nederlaag alsnog in de nacompetitie terecht zouden komen. In feite is toen in een split second besloten dat we voor die vervangende periodetitel zouden gaan, maar dan moesten we verliezen. Dat deden we dus ook.”

Uiteraard kon je daarmee een onderzoek zien aankomen.

,,Dat werd in de loop van de week duidelijk en is er ook gekomen. De tuchtcommissie heeft geoordeeld dat andere onderdelen van het reglement zwaarder wegen en daarom een sanctie opgelegd. We erkennen ons aandeel hierin en hebben ons inmiddels bij het besluit van de tuchtcommissie neergelegd. Ook al omdat ondertussen de nacompetitie danig in het honderd ging lopen.”

Hebben jullie naast het uitgebrachte statement nog een reactie naar de KNVB gezonden?

,,We hebben aangegeven dat we niet in beroep zouden gaan. Daarnaast hebben we laten weten  dat de hiaten in het systeem zoals die er thans zijn wellicht opgelost zouden moeten worden. Bijvoorbeeld omdat tijdens het komende seizoen weer zo’n situatie in welke competitie dan ook zou kunnen voorkomen Misschien zou je moeten denken aan een nacompetitie met de nummers 2,3 en 4 van elke competitie.”

Het is niet zo dat jullie de Zwarte Piet bij de KNVB leggen?

,,Het competitiemodel biedt deze opening en de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de KNVB, dus de bond zou dat zeker tegen het licht moeten houden. Maar wij begrijpen ook de boosheid die hier en daar over onze handelswijze is ontstaan alsmede de zienswijze van de tuchtcommissie hierop. Een beroep zou de schade aanzienlijk vergroot hebben en daar waren wij al helemaal niet op uit.”

Het is een merkwaardig seizoen geworden bij je debuut als voorzitter.

,,Dat kun je wel stellen ja. Het had van mij iets rustiger mogen blijven. En in ieder geval ook leuker. Maar goed, het was ook wel leerzaam, al hoop ik niet ooit nog een keer zoiets mee te maken. We moeten eerst allemaal maar eens allemaal op vakantie en ons daarna weer richten op een hopelijk mooi voetbalseizoen.”