REPORTAGE | Kampong door dankzij goede wedstrijd tegen Be Quick

In een zonnig Utrecht stond de tweede wedstrijd voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie op het programma. Kampong ontving Be Quick 1887 uit Haaren. Kampong werd tweede in de Vierde Divisie B en kon zo de periodetitel van kampioen SV Meerssen overnemen. Be Quick 1887 werd periodekampioen in de Vierde Divisie A. De eerste wedstrijd werd een 0-0, dus moest er een winnaar uit komen zodat er geen verlenging aan te pas hoefde te komen. Kampong trok uiteindelijk aan het langste eind.

Kampong is een ploeg die vanaf 2022/2023 pas in de Vierde Divisie is gekomen. Een grote club onder de rook van de Galgenwaard in Utrecht. De club is voornamelijk bekend vanwege de hockeytak. Be Quick 1887 speelt vanaf 2018/2019 niet meer in de Divisies. Ze spelen hun thuiswedstrijden nog steeds op het iconische Stadion Esserberg in Haren.

De ban gebroken

Kampong begon fel aan de wedstrijd. In de eerste fase van het duel was het de thuisploeg die de druk er op hield en het makkelijkste kon voetballen. Na 4 minuten kon Johannes Noothoven van Goor als eerst gevaarlijk worden uit een corner. Vrij kort daarna kon Pim Janssens alweer scoren. Vanaf rechts werd een voorzet op de Kampong-speler gegeven en Janssens kon binnen koppen.

Be Quick liet het er niet bij zitten. Snel volgde een aanval over rechts van de ploeg uit Haren. Robbin van Kootten kon gevaarlijk worden maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Uit de corner Daniël Teune koppen maar ook zijn inzet werd tot corner verwerkt. Iets later wederom Teune die een poging kon wagen uit een vrije trap van ongeveer 20 meter, maar z’n schot ging naast.

Ondanks de kansjes voor Be Quick, was Kampong nog het gevaarlijkste. Een lange bal vanaf rechts kwam aan bij Merijn Muskens die het acrobatisch probeerde te doen door voor een omhaal te kiezen. Hij raakte de bal echter verkeerd waardoor Maurits Gersen kon uithalen. Zijn schot belandde in de handen van Robert Smit. Be Quick drong tegelijkertijd ook aan. Een goede aanval via rechts kwam uit bij Yoran Cats. Zijn voorzet kwam uit bij Joris Reiziger die net naast schoot.

Verdubbeling van de score

Voor rust kon Kampong nog op 2-0 komen. Een schitterende aanval over rechts kwam uit bij Muskens. Hij ontving de bal van een ploeggenoot met een hakje en kon doorlopen het strafschopgebied in. Hij gaf laag voor op Nies van Raalten die het doelpunt maakte. Voor rust konden Kampong en Be Quick nog gevaarlijk worden, maar heel dreigend werd het niet.

Kort na rust viel de 3-0 ook. Thomas Bruijnzeels werd diep gestuurd. Hij ging het sprintduel aan met Tiuri Schieving. Uiteindelijk won Bruijnzeels het duel en kon op zoek naar Muskens die mee was gelopen. Laatst genoemde tikte gemakkelijk binnen. Kort daarna bracht Be Quick nog de spanning terug. Over rechts kon Cats de voorzet geven op Geertjan Liewes. Hij tikte de 3-1 binnen.

Kampong pareert

Be Quick begon er iets in te geloven, maar Kampong had geen moeite met de ploeg uit het Groningse. De Utrechtse club nam het heft weer in handen, en kreeg gelijk een kans via Jort de Zeeuw. Zijn schot was echter te doen voor Smit. Be Quick deelde nog een speldenprikje uit, maar het schot van Cats na een voorzet van Van Kooten werd geen probleem voor Job Peeters.

Kampong kon de tussenstand nog veranderen na 4-1. Een aanval en corner werden via Bram van Buuren nog gevaarlijk maar beide werden verwerkt tot wederom een corner. De laatste corner werd binnen gekopt door Noothoven van Goor. Kampong was na het doelpunt nog wel op zoek naar een vijfde om hun middag compleet te maken, maar deze werden niet omgezet tot doelpunten.

Treffen met JOS

Een sterker Kampong was uiteindelijk de terechte winnaar. Ondanks de uitslag lag het niveau echter niet zo heel ver uit elkaar. Bij Kampong viel alles net wat beter. De ploeg uit Utrecht kan zich nu opmaken voor de finale tegen JOS Watergraafsmeer. De derdedivisionist won over twee wedstrijden van het Haagsche HBS. Dat deed JOS op de zondag met overtuigende cijfers. Maar liefst 4-0 wonnen de Amsterdammers in eigen huis