VOORBEREIDING | DOVO verrast Spakenburg, Lowie van Zundert geeft visitekaartje af bij Kozakken Boys

Dinsdagavond 2 augustus was gereserveerd voor de 2e ronde van de Harry Hamstra Cup. Dat leverde niet alleen veel doelpunten op (totaal 16 in de 3 gespeelde wedstrijden), maar ook werden verschillende trainers weer een stukje wijzer met betrekking tot hun ideale elftal dat er over 18 dagen moet staan wanneer op zaterdag 20 augustus de competitie 2022-2023 van start gaat.

DOVO verrast Spakenburg

Florian Wolf verraste in Spakenburg, waar het wederom op de Westmaat te gast was. Ditmaal trad men niet aan bij IJsselmeervogels maar bij buurman Spakenburg, dat de Harry Hamstra Cup begonnen was met een 2-1 zege op Sparta Nijkerk. De blauwen begonnen goed. Openden via Ferebory Kourouma de score (1-0) maar moesten toezien dat Oktay Ozturk de Veenendaalers nog voor rust op gelijke hoogte bracht uit een strafgschop.
Lars Rebergen (52e minuut) en Lion Kalentjev (74e minuut) zorgden ervoor dat de volle winst mee naar Veenendaal ging en dat de ploeg van Florian Wolf zich nog steeds kanshebber mag noemen voor prolongatie van de Cup.

Onvervalste hattrick voor Lowie van Zundert bij Kozakken Boys-Sparta Nijkerk

Kozakken Boys herstelde zich prima van de 4-1 nederlaag zaterdag tegen IJsselmeervogels. Opponent Sparta Nijkerk is nog steeds zoekende. Defensief werden er veel fouten gemaakt terwijl de ploeg van Eric Speelziek ook in offensief opzicht nog niet echt potten kan breken. Lowie van Zundert was de meest opvallende man door voor de rust binnen 28 minuten een echte onvervalste hattrick te noteren voor Kozakken Boys. Sparta Nijkerk kwam na de 1-0 achterstand nog wel terug maar na de thee had men geen verweer. Johnny Lommers (54e minuut uit een penalty) en Lars Hutten (64e minuut met een fraaie lob) bepaalden de eindstand op 5-1.

IJsselmeervogels geeft 2x voorsprong uit handen tegen DVS’33

IJsselmeervogels had goede zaken kunnen doen in de Harry Hamstra Cup door een 2e overwinning te laten noteren in Ermelo tegen DVS’33. Dat deed het echter niet; mede door toedoen van Lars Miedema die de thuisclub in de 76e minuut naast de Vogels bracht: 3-3.

Het werd een leuk, doelpuntrijk treffen, waarin er na 34 minuten geen vuiltje aan de lucht leek voor de Vogels. Bradley Martis opende na een half uur de score (0-1), waarna Jarno Westerman amper een minuut later voor 0-2 zorgde.
Good old Stef Nijland (foto) bracht de spanning nog voor rust terug via de 1-2.

Na de thee leek de strijd beslist toen Youssouf Blel met een prachtig afstandsschot IJsselmeervogels weer op voorsprong bracht maar het laatste woord was toch aan DVS’33. Een hakballetje van Miedema trof doel, waarmee de eindstand op 3-3 bepaald werd.