Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Katwijk en AFC verslikken zich, derby is prooi voor Rooien

De strijd om het kampioenschap in de tweede divisie wordt met de week spannender. Katwijk en AFC morsten zaterdagmiddag beiden punten en zagen Rijnsburgse Boys, dat wel won, dichterbij komen. aan de rode zijde van de Westmaat boekte IJsselmeervogels een klinkende zege op Spakenburg.

IJsselmeervogels pakte in de strijd om de onderste plaatsen drie kostbare punten en deed dat ook nog eens tegen buurman Spakenburg: 4-1. Bij rust leek er ondanks een sterke beginfase van de vogels nog weinig aan de hand voor Spakenburg; door een goal van Luuk Admiraal zocht de ploeg van Chris de Graaf met een voorsprong de kleedkamer op.

In het tweede bedrijf begon IJsselmeervogels wederom fel, en sloeg het via Junior Van der Velden en een fraaie volley van Morad el Haddouti in het eerste kwartier al tweemaal toe. ruim een kwartier voor tijd was het Mike van de laar die de wedstrijd besliste, hij krulde de bal uit een corner schitterend binnen.

Slagroom op de taart

In de extra tijd zorgde El Haddouti, met zijn tweede van de middag, nog voor wat extra slagroom op de taart. Omdat TEC gelijkspeelde en Excelsior Maassluis verloor, mogen de rooien nog altijd hoop houden op rechtstreekse handhaving.

Katwijk en AFC zagen elkaar punten morsen. Tegen respectievelijk Koninklijke HFC en Noordwijk werd het 1-1. AFC stond op eigen veld lang op 0-0, evenals vorige week tegen Jong Volendam, maar leek net als toen de winst vlak voor tijd toch nog te grijpen door een doelpunt van Matthijs Jesse. Teun Zethof stak daar niet veel later namens Noordwijk echter een stokje voor: 1-1.

Kunst maakt gelijk voor Katwijk

Koploper Katwijk profiteerde op haar beurt niet van de halve misstap van de achtervolger. Tegen Koninklijke HFC speelde Katwijk een mindere wedstrijd, en stond het lange tijd op achterstand door een goal zo’n tien minuten voor rust van Zakaria Eddahchouri. Des Kunst strafte zo’n kwartier voor tijd slecht
verdedigen van het verder goed georganiseerd spelende Koninklijke HFC
af en zorgde er daarmee voor dat de voorsprong van Katwijk op AFC wel
intact blijft.

Rijnsburgse Boys helemaal terug

Door het puntverlies van de top twee meldt Rijnsburgse Boys zich nog nadrukkelijker in de titelstrijd. De nummer drie van de ranglijst won namelijk wel. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd sloegen de Uien in het eerste gedeelte van de tweede helft twee keer toe. Roderick Gielisse en Dani van der Moot verdwenen als doelpuntenmakers in de boeken. Door de zege is de achterstand van Rijnsburgse Boys op Katwijk nog maar twee punten.

Alle uitslagen:
Excelsior Maassluis – Quick Boys 0-2
HHC Hardenberg – Jong Sparta Rotterdam 1-3
OFC – Scheveningen 1-1
AFC – Noordwijk 1-1
Ijsselmeervogels – Spakenburg 4-1
Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys 2-0
Katwijk – Koninklijke HFC 1-1
TEC – FC Lisse 0-0
De Treffers – Jong Volendam 6-1