Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Status quo bij AFC – HHC Hardenberg

Waar de onderonsjes tussen de Tweede Divisie-topclubs AFC en HHC Hardenberg in hun laatste uitvoeringen in 0-0 eindigden, was het zaterdag eindelijk een wedstrijd met doelpunten. Echter ook deze uitvoering van de topper eindigde in een remise: 1-1. En daarmee veranderde er eigenlijk niets in de onderlinge verhoudingen.

De eerste verrassing van de middag deed zich al voor de wedstrijd voor. HHC-coach Pascal Diender had in zijn voorhoede geen basisplaatsen ingeruimd voor Mathijs Hardijk en Rob van der Leij. Het team dat wel in de wei verscheen zou voetballend voor iets meer tegenwicht aan het spel van AFC moeten zorgen.

HHC opent het bal

AFC had er het eerste kwart van de wedstrijd ook wat moeite mee en de Hardenbergers profiteerden dan ook al snel van de onrust bij AFC achterin.  Guus van Weerdenburg werkte een voorzet van Thomas Reinders niet goed weg en bracht daarmee tegenstander Matias Jones in stelling. Die vond met een harde schuiver de verre hoek achter Gijs van Zetten: 0-1. Bijna maakte Danny Bouws twee minuten later nogmaals gebruik van de ruimte die AFC achterin liet vallen. De snelle rechtervleugelspeler schoot maar net voor het Amsterdamse doel langs.

AFC probeerde zich beter op de werkelijkheid in te stellen en dat had tot gevolg dat het HHC beter van het eigen doel wist te houden en bovendien ging het ook zelf kansjes bij elkaar spelen. Nadat HHC’er Bouws nog een keer met een kopbal voorlangs voor gevaar had gezorgd lag de 1-1 plotseling in het Hardenbergse doel. Milan Hoek slingerde een bal vanaf links naar de verre paal, waar de opgekomen verdediger Gevero Markiet van dichtbij de gelijkmaker in de touwen werkte: 1-1.

Ignacio dicht bij de 2-1

Het was nu AFC dat het betere van het spel had en de 2-1 voor de Amsterdammers was heel dicht bij toen Melvin Platje met een prachtige crosspass het hoofd van Raily Ignacio vond. Doelman Nick Borgman stelde er een knappe reflex in de korte hoek tegenover.

Diender was de eerste coach die wisselde. Hij bracht direct na de pauze alsnog Hardijk in het veld. Een klein kwartier later kwam ook spits Van der Leij en van hem schrokken de Amsterdammers al heel snel. Gersom Klok stuurde de lange spits de ruimte in en Van der Leij leek de 1-2 op de schoen te hebben. Doelman Van Zetten voorkwam het doelpunt met een knappe save. Beide teams speelden in vlot tempo naar het einde van de wedstrijd, die in de extra tijd alsnog een winnaar had kunnen opleveren als AFC-invaller Segun Owobowale de bal na een voorzet vanaf links goed had geraakt.

Het onderlinge verschil op de ranglijst bleef met de 1-1 zes punten na een sportieve strijd (geen kaarten) die uitstekend werd geleid door het team de Brito Roque.