REPORTAGE | Koninklijke HFC geeft zege weg door eigen doelpunt tegen Quick Boys

De derbynederlaag tegen VV Katwijk leverde Quick Boys niet alleen mentale schade op, maar ook materiële schade. De wedstrijd bracht de ploeg van Edwin Grünholz namelijk drie schorsingen: Ivailo Staal, Danny van den Meiracker en Aleksandar Bjelica moesten de wedstrijd tegen Koninklijke HFC vanaf de tribune bekijken. Ze zagen beide ploegen eenmaal scoren.

Koninklijke HFC kon met een beter gevoel terugkijken op de vorige speelronde. Dankzij een doelpunt van Zakaria Eddahchouri wonnen de Haarlemmers van Scheveningen en werd het gat naar de gevarenzone vergroot naar acht punten. Voor Quick Boys lijkt ook dit seizoen uit te gaan als een nachtkaars. Het gat naar de degradatiezone is even groot als het gat naar koploper AFC: zestien punten.

Wijzigingen zorgen voor onwennig Quick Boys

Koninklijke HFC begon de wedstrijd zonder wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Scheveningen. Bij Quick Boys behoorde ook Ravelino Junte tot de afwezigen, nadat hij tegen Katwijk geblesseerd van het veld moest gaan. Doordat centrale verdedigers Staal en Bjelica geschorst waren, werden de honneurs waargenomen door Jeffrey Ket en Jan-Willem Kamp. Het resultaat was een onwennig Quick Boys, dat zichzelf door middel van balverlies meerdere keren in gevaar bracht.

In de eerste helft lag het initiatief bij de bezoekers. Sietse Brandsma bereikte Eddahchouri in het strafschopgebied, maar zag dat zijn ploeggenoot de bal voorlangs schoot. Tien minuten later raakte de spits vanuit een hoekschop zelf de paal. Het waren opwarmertjes voor de openingstreffer die na een half uur zou vallen. De aanval begon bij Katwijks balverlies op het middenveld en eindigde bij Eddahchouri, die Paul van der Helm door de stokken verschalkte.

De ‘Van Duijntjes’ geven kleur aan Katwijkse aanval

Vlak na rust kreeg Koninklijke HFC meerdere kansen om de score verder uit te breiden, maar Van der Helm stond Eddahchouri en Koen Tros in de weg. Met een half uur te gaan bracht Edwin Grünholz Sem van Duijn en Levi van Duijn in, waarmee de aanval van Quick Boys wat meer kleur op het gezicht kreeg. Toch hoefde de blauwwitten weinig te doen voor de gelijkmaker: Een voorzet op Levi van Duijn werd pardoes in het eigen doel gekopt door Jim Hulleman.

In de slotfase, die spannender dan mooi was, ging het spel wat meer op en neer. Youssef El Kachati kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd twee identieke en levensgrote kansen om de voorsprong te pakken, maar tot twee keer toe schoot de spits veel te wild in het vangnet. Eddahchouri werd aan de overkant ternauwernood in de weg gezeten door Nick Runderkamp, die daarmee een doelpunt voorkwam.

Hulleman slecht geslapen?

Beide ploegen speelden een matige wedstrijd, maar zeker in de eerste helft zorgde het duo Brandsma – Eddahchouri ervoor dat Koninklijke HFC de bovenliggende partij was. Quick Boys is een klein kwartier dreigend geweest, maar kwam in het 1-1 gelijkspel niet zelf tot scoren. Hulleman zal dan ook weleens beter hebben geslapen dan zaterdagnacht.