Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VERSLAG | Sportlust’46 pakt toch drie punten in typische 0-0 wedstrijd

Sportlust’46 tegen Barendrecht was zaterdagmiddag een wedstrijd waar je na verloop van tijd alvast een uitslag van 0-0 voor in zou vullen gezien het spelbeeld. De thuisploeg wist de overwinning in het laatste kwartier echter toch nog binnen te slepen (2-0) waardoor het optimaal wist te profiteren van het puntenverlies van concurrenten GVVV en ACV. Een fantastische middag dus voor de ploeg van trainer Jochem Twisker.

Veelbelovend
De start van de wedstrijd was nog veelbelovend voor de neutrale toeschouwer. In de eerste vijf minuten van het duel wisten Sportlust’46 en Barendrecht gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander en in de achtste minuut was de thuisploeg dichtbij de openingstreffer. Joost Screever, die een zeer sterke wedstrijd speelde, slingerde de bal het zestienmetergebied in waardoor er een kopkans ontstond voor Wessel Meiring. Laatstgenoemde raakte de bal net iets te licht waardoor de bal naast in plaats van in het doel verdween. Het was duidelijk dat Sportlust’46 de aanval wenste te zoeken, maar echt grote kansen leverde dat vervolgens niet echt op. Het was rommelig waarbij de ploegen grossierden in balverlies.

Geen treffers
Na een klein half uur spelen was er wel weer gevaar bij een van de doelen, nu was het Jongman die met een schot van buiten het zestienmetergebied de bal net naast het doel deponeerde. Later waren er nog mogelijkheden voor Barendrecht, maar een treffer leverde de inzetten van Serghini en Van der Stoep niet op. Hierdoor bleef de stand van 0-0 op het scorebord staan na de eerste vijfenveertig minuten.

Dan toch..
Het leek er in de tweede helft steeds meer op dat iedereen tevreden moest zijn met een wedstrijd waarin geen doelpunten zouden vallen. In de 73ste minuut was het plotseling toch raak. Een aanval over meerdere schijven stelde Joshua Patrick in staat om de 1-0 te maken, een verrassende wending van een wedstrijd die eigenlijk helemaal vast leek te zitten. Daarna voerde Barendrecht de druk op, wat resulteerde in meer ruimte voor Sportlust’46. In de 83ste minuut was het slotakkoord voor invaller Marley Berkvens. Hij schoot van buiten het zestienmetergebied de bal fraai binnen (2-0). Deze treffers leverde Sportlust’46 de drie punten op. Ook de rentree van Mitch van der Veer die na een jaar blessureleed zijn rentree maakte het feest van de thuisploeg compleet.