REPORTAGE | Rijnsburgse Boys doet weer mee om de titel na winst op Kozakken Boys

Rijnsburgse Boys doet na de winst op Kozakken Boys en het puntverlies van zowel Katwijk als AFC (beiden 1-1) weer helemaal mee om het kampioenschap.  De wedstrijd tegen Kozakken Boys ging niet van een leien dakje voor de Rijnsburgers, met name de eerste helft bood Kozakken Boys wel degelijk goed partij. Een gemiste strafschop van de bezoekers in de eerste helft en een dodelijke fase van 10 minuten van de thuisploeg na rust zorgden uiteindelijk voor de 2-0 overwinning in een wedstrijd die niet hoogstaand en redelijk in evenwicht was.

Gemiste strafschop

Kozakken Boys was officieel nog niet veilig, al zullen er weinig Werkendammers ’s-nachts slecht slapen omdat ze een nacompetitie vrezen. De opdracht van Rijnsburg was lekker simpel: winnen en dan maar kijken wat de concurrentie doet. Hoewel de zaterdag nog heerlijk was begonnen met een zonnetje, was deze voor de aftrap reeds lang afgezwaaid en begon het duel in een druiligere atmosfeer. Dit leverde een gezapige openingsfase op waarin beide ploegen elkaar de bal lieten en er weinig dreiging voor de goals viel te noteren. Jongeneelen verving de nog altijd niet fitte Asante en bij Kozakken Boys is Stout nog altijd niet inzetbaar vanaf de start. Een mooie goal van Spruijt op aangeven van Jongeneelen wordt geannuleerd wegens buitenspel. Na een goede twintig minuten glijdt aanvoerder Ros uit in het eigen zestienmetergebied en maakt daarbij weliswaar onopzettelijk maar wel opzichtig hands. Scheidsrechter Van Zuilichem wijst resoluut naar de stip, De man in vorm bij Kozakken Boys, Johnny Lommers, schiet de penalty echter in de handen van doelman Zonneveld.

Kansen over en weer

De wedstrijd gaat gelijk op en de spaarzame kansen worden eerlijk verdeeld. Zeldenrust is dicht bij de openingsgoal, wederom op aangeven van Jongeneelen. Aan de andere kant peert Lommers de bal hard en maar net over de goal. Een perfecte sliding van Van Ingen voorkomt de afronding van een mooie aanval van de Uien door Van der Moot. Bij het sluiten van de markt, kopt Gielisse ternauwernood een bal van de doellijn weg na de kopstoot van Van Zundert uit een hoekschop.

Rijnsburgs kwartiertje

Na rust een iets minder slordig Rijnsburgse Boys. Een duikkopbal van Van der Moot wordt van de lijn gehaald op dezelfde plek waar Gielisse dat deed in het eerste bedrijf. Hierna krijgt de ploeg van Henk Wisman even de geest. Een mooie aanval, niet voor het eerst werd de opening knap gevonden door Jongeneelen, bezorgt de bal bij Koomen die op zijn beurt Gielisse kan bedienen. De routinier in het geel-zwart tekent voor zijn eerste goal dit seizoen op de Middelmors: 1-0. Een volledige mispeer van doelman Zonneveld wordt met gevaar voor lijf en leden door Bram Ros onschadelijk gemaakt. Korte tijd later lijkt Zeldenrust vanaf links de 2-0 te maken, ware het niet dat Dani van der Moot met het hoofd het laatste zetje geeft.

Kozakken Boys weigert de handdoek te gooien

Na de 2-0 zou je verwachten dat de ploeg uit Werkendam geneigd zou zijn om de handdoek te werpen en de krachten wat te sparen voor de komende duels. Echter blijft de ploeg van Scott Calderwood het wel proberen. Zodoende moeten de Rijnsburgers ook in defensief opzicht vol aan de bak tot aan het eindsignaal al blijven grote kansen op de aansluitingstreffer uit.

Rijnsburgse Boys verkleint het gat met koploper Katwijk tot twee punten en doet in mei nog volop mee in de spannende titelstrijd.