Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Burgering terug bij GVVV maar de vraag is voor hoe lang

Byron Burgering stond maandagavond weer op het trainingsveld bij GVVV. De makkelijk scorende aanvaller was de afgelopen weken proef bij profclub Telstar, maar zag ondanks een goed verlopen stage een transfer afketsen, meldt het AD.

,,Trainer Mike Snoei vond mij een heel goede speler en wilde me er graag bij hebben, zei hij voor de wedstrijd tegen Spakenburg. Afgelopen zaterdag heeft hij overlegd met
Nordin Wooter, mijn zaakwaarnemer. Daar kwam, vond ik, een beetje een rare aanbieding uit. Snoei wilde me eerst nog in het seizoen op proef hebben, eerst nog acht wedstrijden laten spelen en in de basis laten starten, en dan eventueel praten over een contract”, blikt de 21-jarige Burgering terug in gesprek met de krant.

Hij vervolgt: ,,Misschien is het niet gek, maar ik vond het een beetje gek. Ik wil bijna voor alles het betaalde voetbal in, maar ik heb ook mijn telefoonrekening, mijn zorgrekening en ik ben bezig met mijn rijbewijs. Ik kan niet een jaar mezelf in de schulden gaan werken.”

Of GVVV komend seizoen de Derde Divisie met Burgering in zal gaan is overigens nog allerminst zeker. De aanvaller heeft een clausule in zijn contract waarin staat dat hij mag vertrekken wanneer zich een BVO meldt. Door de onzekere situatie rond Burgering houdt GVVV zijn ogen open voor een opvolger. Voor de aanvaller zijn meerdere profclubs in de markt en er zou zelfs sluimerende interesse uit het buitenland zijn.