Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

DVS’33 Ermelo en hoofdtrainer Wesselink na dit seizoen uit elkaar

Het seizoen is pas net twee speelronden oud, maar DVS’33 weet nu al dat er volgend seizoen een andere trainer voor de groep zal staan. De Ermeloërs en hoofdcoach Peter Wesselink gaan namelijk na dit seizoen uit elkaar. Het bestuur heeft dit besloten na een advies van de Technische commissie, zo meldt de derde divisionist op de eigen website.

Het contract van de trainer uit Apeldoorn loopt nog tot de zomer van 2023. Op
advies van de technische commissie is besloten deze samenwerking niet te verlengen. Wesselink is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Ermelo. Nadat zijn eerste seizoen al snel werd afgebroken door corona, bereikten de Ermeloërs in het tweede seizoen onder zijn leiding de kwartfinale van de landelijke KNVB-beker, waarin in de Gelredome waar nipt werd verloren van Vitesse. Tevens werd beslag gelegd op de derde periodetitel. In de nacompetitie was Kozakken Boys in de halve finale uiteindelijk te sterk.

Op voornoemde clubsite reageert Wesselink zelf ook op zijn aanstaand vertrek bij de derde divisionist: “”De onderlinge samenwerking met de TC verliep stroef en dat is niet goed voor een optimale samenwerking. Alle doelstellingen zijn bereikt en er is voldoende basis voor samenwerking in het afsluitende jaar. Ik heb begrip voor het vroegtijdig aangeven door het bestuur en dat schept duidelijkheid.”. Ook Edmund Mijnheer, TC-lid van DVS, reageert op het uitgebrachte advies: “Er is de afgelopen jaren goed door geselecteerd vanuit de jeugd en enkele spelers zijn succesvol doorgestroomd en ingepast in de A-selectie. Tevens zijn er een aantal sportieve doelstellingen behaald. Desalniettemin is er nu voor gekozen om het advies uit te brengen om aan het eind van het seizoen afscheid van elkaar te nemen”.

Het laatste seizoen onder Wesselink is overigens voor DVS’33 wat teleurstellend begonnen. Zaterdag ging de streekderby tegen Sparta Nijkerk met 2-1 verloren, in de eerste speelronde hield STEDOCO de Ermeloërs op eigen veld op 0-0.