Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Weet FC Lisse te profiteren van topduel in Woerden tussen Sportlust’46 en Sparta Nijkerk?

Speelronde 17 in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal is er weer een om reikhalzend naar uit te kijken. De nummer één Sparta Nijkerk moet op bezoek bij de nummer drie Sportlust’46 en FC Lisse (nr2) ontvangt op het eigen sportcomplex VVOG. Daarnaast staat de derby op het programma tussen Ter Leede en VVSB op het programma. Voldoende ingrediënten dus voor een mooie voetbalmiddag.

Sparta Nijkerk deed vorige week wat het moest doen en dat was de thuiswedstrijd winnen tegen concurrent FC Lisse (2-1). Doelpunten van Mike Ahrens en Roy Bakkenes waren voldoende om de drie punten te pakken en daarmee ook de koppositie te heroveren. FC Lisse staat nu één punt achter de koploper en de komende tegenstander van de Nijkerkers, Sportlust’46, staat momenteel op een achterstand van vier punten. De ploeg uit Woerden speelde echter één wedstrijd minder. Er staat dus voldoende op het spel bij het treffen tussen Sportlust’46 en Sparta Nijkerk waarbij de ploeg van trainer/coach Patrick Loenen de druk zal voelen dat het zeker niet mag verliezen. De laatste competitiewedstrijd in Veenendaal tegen DOVO liep uit op een teleurstelling (3-1 nederlaag) waardoor men zeker gebrand zal zijn op revanche. De aftrap in Woerden is om 15:00 uur.

FC Lisse ging zaterdag, na drie overwinningen op rij, onderuit tegen Sparta Nijkerk. Ondanks de nederlaag staat het fraai op de tweede plaats in de competitie met slechts één punt achterstand op de koploper. Gezien het feit dat de nummers 1 en 3 vandaag tegenover elkaar staan heeft FC Lisse een reële kans om de koppositie weer voor zich op te eisen. Een overwinning tegen VVOG is dan wel bittere noodzaak. De ploeg uit Harderwijk is verwikkeld in een strijd tegen degradatie en kan ieder punt erg goed gebruiken. De laatste twee wedstrijden werd gelijk gespeeld en dat tegen Harkemase Boys (1-1) en tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk (1-1). Ondanks het grote verschil op de ranglijst dus niet een abc-tje voor FC Lisse.

In Ermelo staan DVS’33 en Excelsior’31 vanmiddag tegenover elkaar. De thuisploeg werd vooraf door velen gezien als een ploeg die mee zou gaan draaien in de top van de ranglijst. Dit valt momenteel erg tegen. De club is terug te vinden op plaats negen met een achterstand van 12 punten op Sparta Nijkerk en slechts vijf punten achterstand op plaats vijftien (DOVO). Deze slechte klassering heeft alles te maken met een zwakke serie die men qua resultaten neer wist te zetten. Op 4 december 2021 wist DVS’33 voor de laatste keer een punt te pakken in een competitiewedstrijd. Destijds werd door een doelpunt van Kruisheer alsnog een gelijkspel uit het vuur gesleept in en tegen Barendrecht (2-2). Daarna werd in de competitie verloren van Hoek, VVSB en Ter Leede. Excelsior’31 staat op de vierde plaats, maar wist de laatste twee wedstrijden slechts één punt te pakken. Vorige week tegen Hoek werd het 0-0 en de speelronde daarvoor ging het met 5-1 onderuit bij ODIN’59.


Ter Leede is enigszins verrassend momenteel de nummer vijf op de ranglijst en voor deze ploeg staat er vandaag een derby op het programma tegen VVSB dat terug te vinden is op de zeventiende plaats. De thuisploeg is de strijd om de tweede periode uitstekend gestart met negen punten uit drie gespeelde wedstrijden. Dit geeft aan dat Ter Leede de juiste vorm te pakken heeft en dat is bij de tegenstander VVSB niet het geval. Deze ploeg is wisselvallig te noemen. Vorige week werden de drie punten ingeleverd in eigen huis tegen Barendrecht terwijl het de speelronde daarvoor af wist te rekenen met DVS’33. Een derby is en blijft een wedstrijd op zich, maar vandaag met Ter Leede toch licht als favoriet.

Overige wedstrijden:
Hoek – Ajax
Staphorst – ODIN’59
SteDoCo – GOES
Barendrecht – ACV Assen
DOVO – Harkemase Boys – afgelast-