Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Hans van de Haar (TEC): ‘Liefst had ik komend seizoen ook met Scott Calderwood gewerkt’

Het bericht dat Scott Calderwood komend seizoen trainer van Kozakken Boys wordt kwam niet als een schok bij Hans van de Haar, maar hij vindt het wel jammer. ,,Scott heeft bij ons een contract voor een half jaar en heeft direct de ambitie uitgesproken dat hij komend seizoen zelf weer een ploeg onder zijn hoede wil hebben,” zegt van de Haar in gesprek met Topamateurvoetbal.com. Desondanks vindt hij het vertrek van Calderwood wel jammer. ,,Het liefst had ik komend seizoen ook met hem samengewerkt.”

De bekendmaking van Scott Calderwood als nieuwe trainer van Kozakken Boys kwam na een weekend waarin TEC de ambitie om naar boven te kijken voorlopig even in de koelkast lijkt te moeten zetten. Uit bij IJsselmeervogels werd met 3-0 verloren, waardoor het linkerrijtje nog wel dichterbij is dan het rechterrijtje, maar het gaatje naar onderen wel kleiner is geworden. Dat betekent dat de druk op het komende duel bij Spakenburg een stuk groter is.

,,Die druk was er al,” stelt van de Haar. ,,Het gelijkspel tegen Katwijk werd op dat moment bestempeld als een bonuspunt, maar doordat we een week later weer gelijkspeelden, was dat zogenaamde bonuspunt eigenlijk niets meer waard.” Na de twee punten uit de eerste twee wedstrijden van dit jaar stond TEC aan de Rode zijde van de Westmaat met lege handen. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden twee goede kansen die we lieten liggen. Nadat IJsselmeervogels uit het niets op een 1-0 voorsprong kwam, zakte het voetballend bij ons in elkaar. Na rust gingen we steeds meer risico nemen en profiteerde IJsselmeervogels van de geboden ruimte.”

Dit weekend mag TEC weer richting Bunschoten, dit keer is Spakenburg de tegenstander. ,,De druk zit er vol op nu,” zegt van de Haar. ,,En er is maar één medicijn die de druk kan verlichten. We kunnen de hele week trainen, tactische besprekingen houden, zorgen voor goede voeding voor de spelers en noem maar op, maar winst is het enige medicijn dat echt werkt,” zegt van de Haar, om daar tot slot strijdbaar de intenties van zijn ploeg duidelijk te maken. ,,Wij gaan tegen Spakenburg vol voor de winst!”