Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Lastig karwei wacht voor ACV, concurrent GVVV ontvangt laagvlieger

Zaterdag zal de bal gaan rollen in de 29ste speeldag van de Derde Divisie. De spanning is niet alleen groot in de top van de ranglijst maar zeker ook in de onderste regionen. Lijstaanvoerder ACV moet het hele land door om te gaan spelen tegen Hoek, op het eerste gezicht een moeilijke opdracht om daar de drie punten mee te nemen. Concurrent GVVV stuit op RKAV Volendam wat op papier een eenvoudige klus zou moeten zijn, met de nadruk op zou want in deze mooie competitie weet je het maar nooit !

In de voorgaande speelronde waren zowel ACV als ook GVVV niet in staat om de drie punten te pakken. ACV ontsnapte thuis aan een nederlaag tegen Excelsior’31 door een benutte strafschop en GVVV speelde in Friesland 0-0 tegen Harkemase Boys. De hoofdrol in dit duel was weggelegd voor doelman Feike Spoor die tevens voor deze prestatie uitgeroepen werd tot speler van de week op de website van Topamateurvoetbal. ACV staat dus drie punten voor op GVVV en ook in de strijd om de derde periodetitel is de ploeg uit Assen koploper. Die laatste titel zal ACV hoogstwaarschijnlijk momenteel niet al te veel interesseren gezien de stand om de reguliere ranglijst.

ACV moet dus tegen Hoek, de ploeg die vorige week nog verloor in Veenendaal van DOVO (1-0). Deze nederlaag betekende een einde van een fraaie reeks wedstrijden waarin Hoek drie keer een overwinning wist te boeken en minimaal drie keer het net van de tegenstander wist te vinden. De Zeeuwse formatie zal ook geen goed gevoel hebben overgehouden aan de eerdere confrontatie van dit seizoen. In Drenthe werd met 4-1 verloren waarbij ACV pas in de slotfase het verschil wist te maken door doelpunten van Sopacua, Zikstra en Mulder. Een overwinning is noodzakelijk voor Hoek om nog mee te kunnen doen in de strijd om de derde periodetitel, de achterstand op ACV is daar vier punten met nog de nodige wedstrijden te gaan. Daar tegenover staat dat ACV echt een fantastisch seizoen draait. De vraag is hoe vaak ik nog moet benoemen dat de laatste competitienederlaag was op 4 oktober 2022, bijna zeven maanden geleden was Staphorst met 1-0 te sterk voor ACV. Wie stopt deze ploeg op weg naar de Tweede Divisie?

Kijkend naar de stand op de ranglijst zou je kunnen verwachten dat RKAV Volendam met knikkende knieën af zal reizen naar Veenendaal om te spelen tegen de nummer twee van de ranglijst GVVV. Laatstgenoemde ploeg moet de drie punten binnen slepen, maar ook de Volendammers hebben in de strijd tegen degradatie de punten hard nodig. De uitspelende ploeg wist echter in de beginfase van de competitie ‘gewoon’ de drie punten te pakken tegen GVVV (1-0). Niet alleen de nederlaag deed pijn aan de blauwe zijde van het Panhuis, maar door dit resultaat zag men ook nog eens de eerste periodetitel aan de neus voorbijgaan. Extra zuur was het voor GVVV dat daardoor aartsrivaal DOVO een uitgebreid feest kon vieren omdat die ploeg de periodetitel opeiste. De verwachting is dat GVVV de drie punten zal pakken, maar mijn voorspellingen blijken dit seizoen niet vaak juist te zijn.

Hekkensluiter VVOG wist vorige week, na acht nederlagen op rij, enigszins verrassend een punt te pakken in eigen huis tegen Sparta Nijkerk. Door dit resultaat is de achterstand op de plaatsen vijftien en zestien momenteel vier punten. Directe degradatie voorkomen is dus zeker nog een reële optie voor de ploeg uit Harderwijk. VVOG moet nu echter op bezoek bij Sportlust’46 dat vorige week eindelijk weer eens drie punten bij mocht schrijven, de ploeg was in Sassenheim te sterk voor Ter Leede (1-2). Kijkend naar de stand in de strijd om de derde periodetitel praten wij nu dus over de nummers zestien en zeventien. Gezien de vorm ontlopen de twee ploegen elkaar dus niet al te veel. Misschien zal de honger naar punten de doorslag geven, VVOG moet en Sportlust’46 mag zullen we maar zeggen kijkend naar de ranglijst.

Overige wedstrijden:
Barendrecht – Staphorst
Excelsior’31 – Harkemase Boys
FC Rijnvogels – Urk
SteDoCo – DOVO
DVS’33 – Ter Leede
Sparta Nijkerk – ASWH