Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nacompetitie | Derde Divisie/Hoofdklasse: VVOG handhaaft zich, promotie voor RKAV Volendam

VVOG speelt ook volgend seizoen in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges had dinsdag al met 3-1 gewonnen van Sportclub Feyenoord en wonnen ook op bezoek in Rotterdam: 0-1. RKAV Volendam dwong promotie af ten koste van ARC. Het 2-2 gelijkspel was daarvoor voldoende na de 0-1 winst van afgelopen dinsdag.

VVOG – SC Feyenoord
VVOG kreeg in de openingsfase tegen SC Feyenoord de grootste kansen, met name via spits Jeremy de Graaf. Eerst trof een gevaarlijk schot van de aanvalsleider geen doel en daarna ging een kopbal op de lat. Hierna werd SC Feyenoord wat sterker en kwam het ook vaker gevaarlijk voor het doel. Met name Junior Obiku was, evenals in vorige nacompetitiewedstrijden, weer bij veel aanvallen betrokken. Na een halfuur spelen dacht Feyenoord aan de leiding te komen, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Tien minuten later kon er wel echt gejuicht worden, maar dan wel aan de andere kant. Job Hoogedoorn ontving een mooie pass van De Graaf, twijfelde geen moment en schoot de bal binnen: 0-1. VVOG bleef in het restant van de eerste helft de sterkste, maar bouwde de score niet verder uit waardoor met een stand van 0-1 de kleedkamer werd opgezocht. Opvallend daarbij was dat de laatste minuut van de eerste helft werd gespeeld voordat de tweede begin. Dit omdat de veldsproeiers al voor het rustsignaal had geklonken aangingen. Ook na rust was de ploeg uit Harderwijk de bovenliggende partij en leek de 0-2 dichterbij dan de gelijkmaker voor de Rotterdammers. Tóch kwam VVOG een minuut of 10 na rust ook nog een keer goed weg, toen Feyenoord de paal raakte. VVOG bleef de dominantere ploeg en zag hoe Matthias in ‘t Anker een voorzet van Jake Wollgarten net niet kon binnenlopen en hoe Job Hogedoorn de paal raakte. Misschien ingegeven door het feit dat de wedstrijd wel zo’n beetje gelopen was, was de tweede helft bij tijd en wijlen slordig van beide kanten. Ondanks dat, en natuurlijk door het feit dat de stand van 0-1 niet meer veranderde, kwam VVOG niet meer in de problemen, waardoor het zich ook volgend seizoen derde divisionist mag blijven noemen.

RKAV Volendam – SV ARC
VVOG zal dan onder andere gaan spelen tegen RKAV Volendam. De Noord-Hollanders wonnen dinsdag al met 0-1 bij ARC op sportpark Zegersloot en hadden daardoor aan het uiteindelijke 2-2-gelijkspel op eigen veld genoeg om de promotie te bewerkstelligen. Gemakkelijk ging dat overigens niet, want de wedstrijd leek lang af te stevenen op een verlenging. Volendam stond bij rust nog wel met 1-0 voor door een doelpunt van Jens Kras, maar ARC keerde in de tweede helft de score volledig om door doelpunten van Yassin Kaabouni en Luuk Samson. De 1-2 was ook nog eens van grote schoonheid; de invaller schoot de bal van grote afstand over de iets te ver voor zijn doel staande Volendam-keeper Sander Binken. Toch zou die verlenging er niet komen, omdat Joey Tol in minuut 95 voor de gelijkmaker zorgde en daarmee voor de Volendamse promotie veiligstelde. Zondagochtend een uitgebreider verslag van deze wedstrijd op de topamateurvoetbal.com-website.