Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Kozakken Boys en Scheveningen naar een saaie, doelpuntloze 0-0

Op Sportpark de Zwaaier in Werkendam waren de belangen groot voor de twee ploegen die tegenover elkaar stonden. Kozakken Boys had wat goed te maken na het knullige thuisverlies van vorige week tegen FC Lisse (1-2), terwijl voor Scheveningen de punten broodnodig nodig waren om de nacompetitie te ontlopen.

Het wil dit seizoen met name op het gebied van scoren niet erg lukken bij “de Schollekoppen” hetgeen de productie van 21 treffers in 22 wedstrijden wel uitwijst. Een productie die ronduit teleurstellend te noemen is. Scoren bleek ook deze middag het grote manco in een duel waarin Kozakken Boys over de gehele 90 minuten genomen de bovenliggende partij was, een handvol scoringskansen kreeg, maar er geen enkele wist te verzilveren: 0-0.

Basisplaats Mulder

De ploeg van John Blok was duidelijk uit om via een counter puntenwinst te boeken in Werkendam. Collega Scott Calderwood had Rick Mulder een basisplaats gegeven in plaats van Philippe van Arnhem.

Bewust? Calderwood: ,,Ja, wij wisten hoe Scheveningen zou gaan spelen en dat het krap zou gaan worden. Met Mulder en Altintas hebben we spelers die zich uit het niets vrij kunnen spelen hetgeen ook verschillende keren gebeurde. Daar ben ik niet ontevreden over. Wel ontevreden ben ik dat je jezelf met een handvol scoringskansen niet beloont.”

Saaie vertoning

Dilivio Hoffman op links en Frenk Keukens zorgden bij tijd en wijle voor gevaar in de voorste linie, al was het met name in de eerste 45 minuten lastig om het de Scheveningen-defensie te ontregelen. Aangezien ook Scheveningen niet bepaald overliep van aanvallende daden werd het een saaie vertoning.

De beste kansen voor Scheveningen in de eerste helft kwamen in de negende minuut toen een voorzet van Lex Immers door twee medeaanvallers werd gemist en in minuut 39 toen een schot van Julian Markvoort Beke ruim over ging.

Bijna had de thuisclub nog voor de thee op een voorsprong gekomen toen Hoffman uitbrak. Gelukkig voor Scheveningen kon Gautam Kalpoe er nog een voet tussen krijgen en gingen beide teams met een brilstand rusten.

Zelfde spelbeeld

Na de thee volgde een wissel in de ploeg van Blok. De in de eerste minuut van de wedstrijd reeds geblesseerd geraakte topscorer Mike de Niet bleef in de kleedkamer achter; zijn plaats werd ingenomen door Maarten Rieder.

De tweede akte gaf eenzelfde spelbeeld te zien. Kozakken Boys dat de lakens uitdeelde en Scheveningen dat bleef loeren op een treffer uit een counter. Hoffman kreeg namens de thuisploeg een kans maar schoot te zacht in. Een corner van Ugur Altintas kon maar net verwerkt worden door Sven van der Maaten terwijl de doelman ook even later bij een hakje van Lowie van Zundert redding bracht evenals bij een doorbraak van Keukens, die alleen voor de Scheveningen-goalie niet tot scoren wist te komen. Scheveningen kroop af en toe uit zijn schulp waarbij het eenmaal dicht bij de openingstreffer was. Janssen bracht redding.

Lommers mocht het in de slotfase nog gaan proberen voor Altintas, maar verder dan enkele keren “oorlog maken in het doelgebied” kwam hij niet.

Immers onderuit geschoffeld

Enige beroering ontstond er vlak voor tijd toen Lex Immers onderuit werd gehaald. Verbeten van de pijn bleef hij enkele seconden liggen om vervolgens razendsnel op te staan en op zoek te gaan naar “de dader” om verhaal te halen. Deze bleek echter al lang op veilige afstand te staan. De goed leidende Sander de Brito Roque bluste het vuurtje echter snel.

Ook de drie extra minuten konden de 22 spelers niet motiveren om wellicht de drie punten over de streep te trekken. Kozakken Boys zocht teleurgesteld de kleedkamer op, terwijl Scheveningen niet klaagde over het 0-0 gelijke spel.