REPORTAGE | GVVV zet titelaspiraties kracht bij door forse zege op Sportlust’46

GVVV wist zaterdagmiddag geen beslag te leggen op de tweede periodetitel omdat ACV op Urk wist te winnen. Na afloop van de topper tegen Sportlust’46 werd er toch een feestje gevierd aan de blauwe zijde van het Panhuis omdat de ploeg van trainer Gery Vink heer en meester was tegen de toenmalige nummer twee op de ranglijst Sportlust’46 (6-0).

Antonioli / Bendadi
De verwachtingen waren hooggespannen voor het duel tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Opvallend bij de opstelling van de ploeg uit Woerden was dat Romero Antonioli na hersteld te zijn van een blessure weer onder de lat stond en dat Ho Chun Ko plaats moest nemen op de reservebank, de doelman die drie keer op rij de nul wist te houden. In de eerste minuut van de wedstrijd was er een mogelijkheid voor Sportlust’46, maar de inzet kon eenvoudig gekeerd worden door doelman Jan van Willige. Even later ging Jonathan Vergara Berrio neer in het strafschopgebied van Sportlust’46, maar de goed leidende arbiter Cantineau was resoluut en gaf direct aan dat van een overtreding geen sprake was. In de elfde minuut kreeg Sportlust’46 de eerste klap van de middag te verwerken. Mo Bendadi kon op de bal afrennen die door geklungel in de defensie van GVVV vrij kwam. In zijn sprint kwam hij echter ten val en was direct duidelijk dat hij hierbij waarschijnlijk een ernstige blessure had opgelopen. Bendadi moest per brancard het veld verlaten en werd vervangen door Checkley.

Wervelwind
Na de wissel kwam GVVV echt op stoom. Nadat eerst Sanny Monteiro de bal nog van de lijn had weten te schieten na een inzet van De Jong was het in de twintigste minuut raak voor de thuisploeg. Ilias Latif kreeg een diepe bal en passeerde Antonioli in de verre hoek (1-0). Na de openingstreffer was Sportlust’46 het even helemaal kwijt. Defensief was het bijzonder matig en GVVV kon naar hartenlust aanvallen. Het was ook niet echt vreemd dat er meer doelpunten volgde voor de ploeg uit Veenendaal. Na 28 minuten spelen stond er 3-0 op het scorebord, de tweede treffer kwam op naam van de wederom uitstekend spelende Jonathan Vergara Berrio en het derde doelpunt was van Latif die profiteerde van een fout van Van der Voort waardoor hij even later oog in oog met de doelman geen fout maakte. Na de derde treffer greep Sportlust-trainer Twisker in door Den Haag en De Weerd te brengen voor Jansen en Screever.

Gouden wissels
In de tweede helft was er geen enkel moment dat het er ook maar de schijn van had dat Sportlust’46 terug zou kunnen komen in de wedstrijd. Als de ploeg uit Woerden ook nog maar een beetje hoop had op een goed resultaat werd dat de grond ingeboord in de 55ste minuut. De Jong gaf de pass aan Vergara Berrio die de bal in de verre hoek schoot (4-0). In het vervolg van de wedstrijd werd door GVVV de score nog verder opgevoerd. De vijfde treffer van de middag kwam op naam van invaller Justin Spies, dit vanuit de door Vergara Berrio genomen hoekschop en de 6-0 kwam van de voet van invaller Quincy Veenhof op aangeven van De Jong.