OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Katwijk en HHC Hardenberg brengen spanning terug

In de Tweede Divisie ligt de titelstrijd na speelronde 23 weer helemaal open. Katwijk klopte op de Krom koploper AFC met 3-1, waardoor het gat met de lijstaanvoerder werd teruggebracht tot vijf punten. HHC Hardenberg, dat met 3-1 van De Treffers won, is AFC nu tot op drie punten genaderd.

Dat de zege op De Treffers niet met al te goed voetbal tot stand kwam, zal HHC Hardenberg vermoedelijk niet deren. In de strijd om het kampioenschap deed de ploeg van Pascal Diender uitstekende zaken door met 3-1 van de naaste achtervolger te winnen. Glenn Kobussen kon al na elf minuten de score openen, omdat een voorzet niet goed werd weggewerkt door de Groesbeekse defensie.

De Hardenbergers kwamen nauwelijks in de problemen, maar toch was het een kleine twintig minuten later weer gelijk. Oussama Bouyaghlafen was doeltreffend voor De Treffers. In de tweede helft sloeg HHC na iets meer dan een uur spelen twee keer achter elkaar razendsnel toe en besliste daarmee het duel. Eerst was het Rob van der Leij die trefzeker was, de beslissende 3-1 kwam op naam van Matthijs Hardijk.

Katwijk houdt titelaspiraties in leven
In een rechtstreeks duel met koploper AFC heeft Katwijk de titelaspiraties in leven gehouden. Meest in het oog springende detail voordat de bal aan het rollen werd gebracht, was dat beide coaches er voor kozen hun topscorer buiten de basis te laten. Zowel Ahmed el Azzouti (Katwijk) als Raily Ignacio (AFC) startte op de bank en melden zich pas in het verloop van de wedstrijd binnen de lijnen. De Krombewoners kenden op eigen veld een vliegende start: binnen twee minuten stond het al 1-0 door een fraaie goal van winteraanwinst Des Kunst.

Vlak voor rust, juist in een fase dat het tempo wat meer uit de wedstrijd verdween, kwam AFC weer naast Katwijk. Joel Tillema werd als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier ingevuld. In de tweede helft, bleef het lang 1-1, maar in de slotfase drong Katwijk naarmate de tijd vorderde steeds meer aan.

In de laatste 10 minuten kreeg de ploeg van Anthony Correia daarvoor de ultieme beloning in de vorm van twee doelpunten. Eerst was het Mukhtar Suleiman die met een fraai schot de 2-1 aan liet tekenen, in de extra tijd werd het zelfs nog 3-1 door Finn Janmaat.

Zeldenrust goudhaantje voor Rijnsburgse Boys
Gert Jan Karsten heeft zijn debuut bij IJsselmeervogels niet kunnen opluisteren met een overwinning. Op Sportpark Middelmors ging de geplaagde grootmacht met 4-1 onderuit tegen Rijnsburgse Boys. Bij rust stond het al 3-0 door Jeroen Spruijt, Furhgill Zeldenrust en Delano Asante. Uit één van de spaarzame aanvallen die IJsselmeervogels er tegenover kon stellen zorgde Wessel Boer een klein kwartier voor tijd nog wel voor de zogenoemde eretreffer. In de dying seconds tekende opnieuw Zeldenrust vanaf de strafschopstip voor de 4-1, waardoor de marge weer drie was.