Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT VIERDE DIVISIE ZATERDAG | Capelle en SC Genemuiden pakken tweede periodetitel

In de Vierde Divisie van het zaterdagvoetbal wisten Capelle en SC Genemuiden zich te verzekeren van de tweede periodetitel. De ploeg uit Capelle aan den IJssel was met 1-0 te sterk voor Spijkenisse en SC Genemuiden won uit bij Buitenpost (0-2). Koploper in Divisie A, Kloetinge ging in eigen huis hard onderuit tegen de nummer 2 Smitshoek (1-4) waardoor de spanning weer helemaal terug is aan de kop van de ranglijst.

Kloetinge kon bij een zege op Smitshoek de voorsprong op Smitshoek vergroten naar tien punten en dan direct ook een feest vieren voor het behalen van de tweede periodetitel. Het liep echter helemaal anders voor de Zeeuwen tegen de ploeg met onder andere Luigi Bruins en Ryan Koolwijk in de basis. Na 48 minuten voetbal stond er een tussenstand van 0-3 op het scorebord, dit door doelpunten van Nino Urban, Peter Verhoeve en Marvin van der Made. Klaas van Hecke deed met nog een half uur op de klok wat terug (1-3), maar het slotakkoord was voor Danilo Alkema (1-4). Capelle profiteerde van deze nederlaag door met 1-0 te winnen van Spijkenisse waardoor het de tweede periodetitel pakte. Jelle Pollemans was de maker van het belangrijke doelpunt in Capelle aan den IJssel.

In Divisie B won SC Genemuiden met 0-2 bij Buitenpost waardoor het de periodetitel pakte. Rens van Benthem was in de 63ste en 76ste minuut verantwoordelijk voor de doelpunten. Koploper Eemdijk won met 0-3 van HZVV en liep drie punten uit op DHSC dat onderuit ging bij Huizen (5-1).

Uitslagen:

Divisie A
Capelle – Spijkenisse 1-0
ARC – Jodan Boys 1-1
Poortugaal – Achilles Veen 2-2
WNC – Nieuwenhoorn 1-3
ODIN’59 – Zwaluwen 3-1
Kloetinge – Smitshoek 1-4
De Dijk – GOES 0-3
SC Feyenoord – FC ‘s-Gravenzande 1-1

Divisie B
Huizen – DHSC 5-1
Ajax – HZVV 2-1
AZSV – Eemdijk 0-3
Buitenpost – SC Genemuiden 0-2
Swift – WV-HEDW 3-2
DETO – Flevo Boys 5-0
Berkum – SDV Barneveld 1-2
CSV Apeldoorn – d’Olde Veste 0-3