REPORTAGE | Lauwe derby FC Lisse – Noordwijk leidt tot doelpuntloze remise

FC Lisse en Noordwijk hebben de toeschouwers op Ter Specke geen spetterend duel en ook geen treffers kunnen voorschotelen. Na een wedstrijd waarin het aantal kansen op doelpunten ook heel lang beperkt, bleef ontbrandde de bollenstreekderby pas in de slotfase maar bleven goals uit: 0-0.

Het was achteraf een eindstand waarin velen zowel op als rond het veld zich kon vinden, al hadden beide teams met name dus in de eindfase een paar dotten van kansen om de brilstand van het scorebord af te schieten.

De opstellingen van beide teams gaven weinig reden voor het fronsen van de wenkbrauwen. Kees Zethof moest het doen zonder Sander Bosma, die met een kuitblesssure aan de kant bleef. Bij Lisse kwam Remi van Ekeris niet in actie en startte Raymond Bronkhorst met Tom Noordhoff/Jeffrey Stoof Perez weer centraal achterin.

Eerste minuten voor Noordwijk

De openingsfase was voor Noordwijk, dat eenmaal voor wat gevaar in de doelmond bij Erik Cummins zorgde. Emiel Wendt knikte voorlangs. Gaandeweg nam FC Lisse de wedstrijd vervolgens wat meer in handen en dat leidde tot een gevaarlijke kopstoot van Noordhoff waar doelman Lars Jansen echter een antwoord op had. Na een kwartier spelen leek Teun Zethof hands binnen de 16 meter te maken maar scheidsrechter de Vries liet de situatie doorgaan. De thuisclub kwam nog een maal gevaarlijk door  maar zag Jansen redden op een inzet van Max Hudepohl, terwijl Quinton Christina aan de overkant iets te hoog mikte voor de 0-1.

De 0-0 bij rust was logisch gezien het evenwicht op het veld en de weinige kansen die bijeen gespeeld werden.

Invaller Coopmans gevaarlijk

Lucas Coopmans was na vijftig minuten de eerste invaller en hij kreeg tien minuten later een dot van een kans. Hij had echter de pech dat Erik Cummins katachtig reageerde op het schot van dichtbij. Prompt werd het nog in dezelfde minuut gevaarlijk aan de andere kant toen Enzo Stroo de bal nog wel langs Lars Jansen kreeg maar Zethof de inzet van de doellijn afhaalde.

Scheidsrechter De Vries onvermurwbaar

Het waren de enige kansen tot de wedstrijd in de absolute slotfase belandde. FC Lisse dacht in de 82e minuut een mooie kans te krijgen toen Enzo Stroo recht voor het doel naar de grond ging na een duel met Dylan Rietveld. Waar de thuisploeg aan minimaal een mooie positie voor een vrije trap plus een kaart (geel/rood?) voor de Noordwijkse verdediger dacht, liet referee De Vries de situatie onbestraft doorgaan.

Doelmannen winnaars van de middag

Kort hierna kreeg Noordwijk-spits Wendt tweemaal de kans om de 0-1 te verzorgen. Bij de eerste mogelijkheid wist Cummins knap te redden en even later richtte Wendt net te hoog. Ver in de extra tijd kwam Lisse nog een keer in overtal voor doelman Jansen maar stond het vizier van Enzo Stroo ook niet meer exact afgesteld. Hoe het ook zou zijn afgelopen met die laatste kansen; het zou de wedstrijd geen recht meer hebben gedaan als in extremis een winnende goal was gemaakt.

Maandag het commentaar van Tom Noordhoff en Lars Jansen in het TAV Weekoverzicht.