Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | ACV pakt tweede periodetitel, Sportlust’46 keihard onderuit bij GVVV

ACV is er op eigen kracht in geslaagd om beslag te leggen op de tweede periodetitel, de ploeg won op Urk met 0-1 waardoor men niet afhankelijk was van de resultaten op de andere velden. De topper in Veenendaal eindigde in een grote zege voor GVVV tegen Sportlust’46 (6-0) en Sparta Nijkerk wist in de slotfase van het degradatieduel bij Excelsior’31 een achterstand om te buigen naar een overwinning (1-2).

Steyn Strijker was de gevierde man bij de ploeg uit Assen. Hij wist met een uithaal in de zestiende minuut de wedstrijd op Urk te beslissen (0-1). Door de overwinning kon het feest losbarsten bij ACV. Door de nederlaag van Sportlust’46 bij GVVV steeg de ploeg uit Assen ook nog eens naar de tweede plaats op de ranglijst.

In Veenendaal stond na 28 minuten spelen al een tussenstand op het bord van 3-0 in het voordeel van GVVV tegen Sportlust’46. De lijstaanvoerder liep in het vervolg van het duel uit naar een einduitslag van 6-0. Doelpunten kwamen op naam van Ilias Latif (2x), Jonathan Vergara Berrio (2x), Justin Spies en Quincy Veenhof. Zondagochtend volgt een uitgebreid verslag van de wedstrijd op Topamateurvoetbal.com

Sparta Nijkerk leek bij Excelsior’31 af te stevenen op een nederlaag. In de twintigste minuut was de ploeg uit Rijssen aan de leiding gekomen door een doelpunt van Alex de Jong, maar met nog drie minuten op de klok werd alles anders. Eerst zorgde Max Leeflang voor de gelijkmaker en even later was hij ook nog eens verantwoordelijk voor de winnende treffer (1-2). De Spartanen pakte dus alsnog de broodnodige drie punten.

Barendrecht won in eigen huis met 3-0 van VVOG. De doelpunten kwamen op naam van Olijfveld, Vorthoren en Bakour. SteDoCo pakte drie punten op bezoek bij Hoek (0-2). Cortie en Schröder waren trefzeker voor de winnende formatie.

Nijland en Roemeon waren de doelpuntenmakers in de tweede helft voor DVS’33 waardoor het wist te winnen van DOVO (2-0). Staphorst versloeg Harkemase Boys met 3-0 door treffers van Van den Brink, Haanstra en Mulder.

Overige uitslagen:
FC Rijnvogels – ASWH 5-1
Twee doelpunten van Bakker en Bijen

RKAV Volendam – Ter Leede 2-2