Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

TWEEDE DIVISIE | Fraaie goals bezorgen De Graaf goed (hernieuwd) debuut met Spakenburg, IJsselmeervogels onderuit

In de Tweede Divisie is Chris de Graaf goed begonnen aan zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van Spakenburg. Op bezoek bij TEC werd het 0-3.
IJsselmeervogels wist geen punten te pakken tegen Jong Volendam, en koploper AFC kende weinig moeite met Scheveningen.

De Graaf kende een uitstekend debuut met Spakenburg. De trainer, die deze week werd aangesteld als opvolger van de vertrokken Patrick Loenen, zag zijn ploeg bij TEC met 0-3 winnen en bovendien twee schitterende doelpunten maken. Na twintig minuten spelen stond er al 0-2 op het bord. Youri Koelewijn stond na dertien minuten op de juiste plek na een hoekschop, vijf minuten later zag Luuk Admiraal TEC-doelman Nick van den Dam iets te ver voor zijn doel staan en passeerde hem met een fraaie stift: 0-2.

Na een gelijkopgaand restant van de eerste helft zocht TEC – waar oud Spakenburg-trainer Eric Meijers voor het eerst deel uitmaakte van de technische staf – na de pauze meer de aanval. Juist in een fase dat de 1-2  in de lucht hing, viel het doelpunt aan de overzijde van het veld. Ruim twintig minuten voor tijd scoorde Wimilio Vink met een mooie lob de 0-3.

Op het eigen sportpark Goed Genoeg kende AFC weinig moeite met Scheveningen: 4-1. Het duurde tot vijf minuten voor rust voordat de
doelpuntenproductie op stoom kwam: toen was het Raily Ignacio die de thuisploeg op voorsprong zette, een voorsprong die 8 minuten na de pauze werd verdubbeld door Darren Maatsen. Michael de Niet bracht na een uur spelen met de 2-1 weer even wat hoop bij de Schollekoppen, maar niet veel later was de marge weer 2 door Melvin Platje. Het slotakkoord kwam zo’n 10 minuten voor tijd van de voet van opnieuw Ignacio.

IJsselmeervogels sprokkelde de laatste weken aardig wat punten, maar verloor nu op de eigen Westmaat met 0-1 van Jong Volendam. Dit ondanks het feit dat de hoofdmacht van FC Volendam ook op zaterdagmiddag in actie kwam, en de beloftenploeg daarom met een aantal piepjonge spelers aan de aftrap verscheen.

Na een sterke openingsfase van de Rooien kwam het duel naarmate de eerste helft vorderde steeds meer in evenwicht en werden kansen voor de thuisploeg steeds schaarser. Na rust eenzelfde beeld, met dit verschil dat Jong Volendam
na ruim een uur spelen tot scoren kwam. Joey Antonioli ging, naar
later bleek, als enige doelpuntenmaker de boeken in.