OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: FC Lisse en Sparta Nijkerk krijgen dreun, Sportlust profiteert

FC Lisse heeft in de zinderende strijd om de koppositie een dreun moeten incasseren in Barendrecht. De ploeg van Raymond Bronkhorst verloor met 6-2.

En dat terwijl er aanvankelijk nog geen vuiltje aan de lucht leek. Via Justin van der Putten en Enzo Stroo stond FC Lisse na twintig minuten voetballen al op 0-2. Maar Barendrecht gaf zich niet zomaar gewonnen. Ugur Altintas maakte al snel de 1-2 en op slag van rust moest Lisse verder met tien man nadat David Verweij een bal van de lijn haalde met zijn hand. Tim Eekman benutte de strafschop: 2-2. Na rust nam Barendrecht het initiatief over: Van der Stoep maakte de 3-2 alsmede de 4-2. Bakour maakte met een mooie stift de 5-2 en Altintas bepaalde de eindstand op 6-2, tevens zijn tweede treffer van de middag.

Zondagochtend lees je een uitgebreide reportage van het doelpuntrijke duel op Topamateurvoetbal.com.

En ook die andere titelfavoriet ging onderuit. Sparta Nijkerk ging de bietenbrug op bij Staphorst. De thuisploeg speelde zonder angst en kwam vlak voor rust op 1-0 via Ruben Kin. Na rust scoorde Kin ook de 2-0, een rebound op een schot van Mike Reuvers.

Daardoor werd Sportlust’46 de ideale gelegenheid geboden om het gaatje te dichten en dat deed de ploeg van Patrick Loenen ook. De Woerdense ploeg won met 3-0 van GOES, mede dankzij twee benutte strafschoppen.

DVS’33 kende een droomstart tegen DOVO. Een van richting veranderd schot ging via een Veenendaalse rug in het eigen doel: 1-0. Na tien minuten stond er al 2-0 op het scorebord, Quincy Veenhof scoorde op goed voorbereidend werk van Benjamin Roemeon. Het noopte DOVO-trainer Florian Wolff al na een half uur tot wisselen. In de slotfase maakte Adriaan Kruisheer er ook nog 3-0 van.

Hoe zou VVOG reageren op het onverwachte vertrek van trainer Raymond Schuurman? Aanvankelijk goed, want de Harderwijkers kwamen in Rijssen tegen Excelsior ’31 op voorsprong via Jeremy de Graaf. Na rust moest VVOG alsnog capituleren. Hakim Ezafzafi schoot een afvallende bal in de kruising en daarmee stond het gelijk: 1-1. Excelsior ’31 ging door en kwam via Simon Seppenwoolde op fraaie wijze op 2-1. Na een spannende slotfase behield de thuisploeg de voorsprong en waren voor VVOG de druiven zuur.

VVSB boekte een zeer welkome zege op een gehavend Harkemase Boys. En dat terwijl de Friezen nog met 0-1 gingen rusten dankzij een treffer van Mart Bloeming. Na rust kantelde het duel waarbij Youssef Blel een hoofdrol speelde. Hij scoorde vlak na de pauze met een intikker de 1-1 en een kwartier voor tijd kopte hij VVSB op voorsprong: 2-1. Kort daarop maakte Danny Bakker de 3-1 en het werd ook nog 4-1 via wederom Blel.

Hoek en ACV deelden de punten. In het laatste deel van de eerste helft schoot Rik Impens de 1-0 in de kruising. Lang leek dat ook de eindstand te gaan worden, tot Niek Grevink in de slotfase alsnog de Assenaren een punt schonk: 1-1.

Ter Leede boekte de tweede zege op rij en heeft daardoor wat afstand genomen van de degradatiezone. Dat geldt niet voor Ajax amateurs, dat erg moet oppassen. In Sassenheim kwam Ajax via een omstreden strafschop na een klein kwartier aan de leiding. Carlos Opoku benutte het buitenkansje. Een kwartier later maakte Mike van Steenhoven gelijk: 1-1. Melvin van Stijn maakte later de 2-1 en schonk daarmee de thuisploeg de zege: 2-1.

SteDoCo drukte ODIN’59 dieper in de gevarenzone. Milad Intezar scoorde na een half uur de 1-0, Steven Edwards kopte in de tweede helft een vrije trap binnen: 2-0.