Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jurjan Wouda komende zomer naar VVOG

Jurjan Wouda is komend seizoen trainer van VVOG. De Harderwijkers hebben een contract voor een seizoen met de optie voor nog een tweede afgesloten met de bijna 32 jarige Zwollenaar, zo meldt de club op haar website. Wouda had veel succes bij Excelsior ’31 in Rijssen gedurende de laatste seizoenen. Hij werd er derde en zevende. Dit seizoen verliep minder en begin maart besloten trainer en club voortijdig uit elkaar te gaan.

Namens VVOG meldt TC-lid Thomas Vossebelt dat de gesprekken om tot een overeenkomst te komen prettig en voorspoedig liepen. Hij roemt Wouda om zijn voetbalvisie en het trainbaar maken daarvan. Hij noemt hem ook een energieke trainer die van Excelsior ’31 een van de beter voetballende teams in de derde divisie maakte.

Topamateurvoetbal.com sprak Wouda zelf ook even na het bekend worden van zijn dienstverband bij VVOG. ,,Ik heb eerst alles netjes met Excelsior ’31 in orde gemaakt en ook een poosje wat meer afstand van het metier genomen. Ik kwam in gesprek met de verantwoordelijken bij VVOG. Ik vind het een prachtige club, een instituut in de top van het amateurvoetbal. Ze hebben goede faciliteiten, een prachtig sportcomplex en we gaan er ook alles aan doen om een goede selectie ter beschikking te krijgen. Natuurlijk zal ik moeten afwachten of de club in de Derde Divisie blijft. Daar kan ik helaas geen invloed op uitoefenen.”