VERSLAG | Geen feest maar wel de broodnodige drie punten voor Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk wist, zoals vooraf verwacht kon worden, een overwinning te boeken in Zeeland tegen G.O.E.S. (1-3). De ploeg van trainer/coach Eric Speelziek deed goede zaken in de titelstrijd, maar greep door het gebrek aan meer doelpunten net naast de eerste periodetitel.

Heer en meester
De Spartanen moesten naast het winnen van de wedstrijd ook naarstig op zoek naar veel doelpunten en ze werden na twee minuten voetbal al bijna in het zadel geholpen door de tegenstander. G.O.E.S.-doelman Dervishi kreeg een lastige terugspeelbal en kon deze maar net wegwerken voordat toen al de 0-1 op het scorebord kwam te staan. De gasten waren in het eerste kwartier zoals verwacht kon worden de betere ploeg op het veld en de tegenstander moest zich vooral beperken tot tegenhouden. Het wachten was op de openingstreffer voor Sparta Nijkerk en die kwam dan ook vijf minuten later.

Doelpunten
Na een fraaie aanval over de rechterzijde van het veld kwam even later de bal voor de voeten van Mike Ahrens die hard uithaalde. Op het eerste gezicht leek het er op dat de bal naast het doel zou verdwijnen, maar deze werd geraakt door een speler van G.O.E.S. waardoor Dervishi kansloos was en Sparta Nijkerk op voorsprong kwam (0-1). Vijf minuten later moest Beukers handelend optreden toen door een misverstand in de defensie van Sparta Huib van Hecke de kans kreeg om de thuisploeg weer naast de tegenstander te brengen. G.O.E.S. had de smaak te pakken en even later was men weer dichtbij een treffer, de vrije trap van Tiebosch kwam echter terecht op de bovenzijde van de lat waardoor het nog altijd 0-1 bleef. Een minuut later was het wel raak, maar de treffer van Fransberg werd afgekeurd vanwege buitenspel. Voor de pauze, in de 36ste minuut kon er wel gejuicht worden door de supporters van de thuisploeg. Op aangeven van Tiebosch kwam Kabwe Manengela alleen voor de doelman die hij met een fraaie boogbal wist te passeren (1-1). Fransberg kreeg net voor rust nog wel een mogelijkheid maar zijn inzet ging over het doel van G.O.E.S. waardoor de pauze werd behaald met een tussenstand van 1-1.

Overwinning
Na de pauze keerde Fransberg niet meer terug in het team van Sparta Nijkerk, hij werd vervangen door Maurice de Ruiter. De uitspelende formatie moest op jacht naar de zege en naar doelpunten en in de 48ste minuut kon Roemeratoe ternauwernood een bal van de lijn halen waardoor het nog geen 1-2 werd. Na een klein uurtje werd Bryan Burgerhout met een diepe bal weggestuurd die even later de doelman van G.O.E.S. passeerde (1-2). Na deze treffer zocht G.O.E.S. vanzelfsprekend weer wat meer de aanval en er waren wel enkele mogelijkheden te noteren. Nadat eerst invaller Jesse van Nieuwkerk een fraaie kans om zeep hielp om de wedstrijd te beslissen gebeurde dat wel in de 86ste minuut. De scheidsrechter wees naar de strafschopstip vanwege een overtreding op Maurice de Ruiter en Mike Ahrens ging achter de bal staan, hij wist het buitenkansje te benutten (1-3) waardoor er opeens zicht was op het winnen van de eerste periodetitel. Verder kwamen de Spartanen echter niet waardoor Sportlust’46 de titel op kon eisen.