Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Betnation Divisie: Spakenburg pakt periode. Quick Boys hard onderuit in derby.

Spakenburg pakte zaterdag na de 8e overwinning op rij tegen Kozakken Boys de eerste periodetitel in de Betnation Divisie. Het was de eerste periodetitel van Spakenburg in de tweede divisie. Het betekent dat de club volgende seizoen geen voorrondes hoeft te spelen in het KNVB-beker toernooi. Niet alle wedstrijden in deze speelronde gespeeld worden. In Rijnsburg en Haarlem waren de grasmatten niet bestand tegen de grote hoeveelheid regen van de afgelopen week. De Bollenstreek derby tussen Quick Boys en Noordwijk werd een ware nachtmerrie voor de thuisploeg.

Goede reeks

Spakenburg had weinig te duchten van Kozakken Boys op de Westmaat. De door blessures geteisterde Werkendammers keken bij rust door twee doelpunten van Suleiman al tegen een achterstand aan. Na afloop was Chris de Graaf tevreden over het resultaat maar wat minder over de uitvoering. Hij gaf zijn ploeg een 5,5. Spakenburg voert na de 10e overwinning op rij (incl. beker) de ranglijst aan. Als het aan Chris de Graaf ligt is dat over 22 wedstrijden nog zo, vertelde hij aan RTV Utrecht.

Hulp

Of dit gaat lukken zal voor een groot gedeelte aan Spakenburg zelf liggen. Dit weekend waren het echter wel de naaste concurrenten die de koploper een helpende hand toestaken. Zowel nummer twee De Treffers als de nummer drie Quick Boys wisten hun thuiswedstrijden niet te winnen. Voor Quick Boys veranderde de thuiswedstrijd tegen Noordwijk in een ware nachtmerrie. Binnen 45 seconden stond de 0-1 op scorebord op Nieuw Zuid. Grote man deze wedstijd was voormalig Quick Boys speler Jesper de Vre. Met 3 treffers en een assist deed hij zijn oude ploeg pijn. Volgens trainer Thomas Duivenvoorden gaf de 0-5 uitslag niet het juiste beeld van wat er zich op het veld had afgespeeld en kreeg zijn ploeg met name een lesje in effectiviteit.

Nummer twee van de ranglijst De Treffers speelde thuis gelijk tegen HHC Hardenberg. De eindstand (1-1) stond al na 20 minuten op scorebord. HHC kwam via spits Rob van der Leij op voorsprong. Oussama Bouyaghlafen schot van 11 meter, na een overtreding op hemzelf zijn ploeg op gelijke hoogte. Na de gelijke stand ontspon zich een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen voor de winst speelde maar er geen winnaar kwam. 

Doelpuntloos

Bij de duels in Veenendaal en Maassluis vielen geen doelpunten. Trainer Gery Vink was niet ontevreden met het resultaat. “Ze hebben van Quick Boys gewonnen en onverdiend verloren van Spakenburg, dus ik zag wel tegen de wedstrijd op,” aldus de trainer van de Veendalers over tegenstander Jong Almere City bij RTV Utrecht. Ook bij de wedstrijd tussen Jong Sparta Rotterdam en AFC vielen geen doelpunten. Daarmee kwam er een einde aan de zegereeks van 4 wedstrijden van Jong Sparta Rotterdam. 

Eerste zege

In de enige wedstrijd op zondag was het hekkensluiter FC Lisse wat zijn eerste zeg van het seizoen wist te boeken. Door doelpunten van Panka en van der Putten stonden de gasten bij rust op een comfortabele voorsprong. Tien minuten voor tijd was het spits Milan Zonneveld die de spanning in de wedstrijd terugbracht. Het was nog even alle hens aan dek voor de Lissenaren maar de ploeg van Sjaak Polak wist de overwinning over de streep te trekken. 

GVVVJong Almere City FC0-0
svv ScheveningenACV Assen2-3
Quick Boysv.v. Noordwijk0-5
s.v. SpakenburgKozakken Boys3-1
Jong Sparta RotterdamAFC0-0
De TreffersHHC Hardenberg1-1
Rijnsburgse BoysExcelsior Maassluisafg
Koninklijke HFCv.v. Katwijkafg
ADO’20FC Lisse1-2

Foto: Orange Pictures