Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Bo van Essen verkiest Spakenburg boven Kozakken Boys

De TC van Spakenburg heeft Bo van Essen weten te strikken als opvolger van Vince Gino Dekker, die komend seizoen geen deel meer uitmaakt van de selectie van de Blauwen. De 24-jarige vleugelspits speelde afgelopen seizoen voor het gedegradeerde TEC uit Tiel en zou de overstap maken naar Kozakken Boys in Werkendam. Daar ziet de inwoner van Loo (bij Duiven) dus nu vanaf en verkiest hij Spakenburg als nieuwe bestemming.

De in Westervoort opgegroeide van Essen kwam eerder uit in de jeugd van Vitesse, De Treffers en DOVO. Afgelopen seizoen was van Essen maar liefst 18 keer trefzeker voor TEC. Nadat van Essen al getekend had bij Kozakken Boys werd hij benaderd door Spakenburg. In de gesprekken met de TC en trainer Chris de Graaf raakte van Essen onder de indruk en kreeg hij het nodige vertrouwen. “Vooral de ambitie van Spakenburg om in het nieuwe seizoen weer een woordje te willen gaan meespreken sprak mij tot de verbeelding. Bovendien is Spakenburg qua naam en reputatie toch één van de mooiste amateurclubs van Nederland. Ik heb het gevoel dat ik een dergelijke kans niet kan en mag laten lopen”, legt van Essen uit.

De TC van de Blauwen is verheugd met de overgang van van Essen maar ook blij dat dit uiteindelijk in goede harmonie met Kozakken Boys tot stand is gekomen. “Daar zijn wij het bestuur van Kozakken Boys in Werkendam dan ook dankbaar voor”.