Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Cor ten Bosch meedogenloos over JOS/Watergraafsmeer: ,Het was helemaal niks’

JOS/Watergraafsmeer zag Baronie langszij komen in de stand op de ranglijst, omdat de Bredanaars het onderlinge treffen met 2-0 wisten te winnen. Trainer van de Amsterdammers, Cor ten Bosch, die recentelijk zijn contract verlengde, was meedogenloos over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,Het was helemaal niks!

,,Weinig beleving, slechte communicatie, voetbaltechnisch ging alles verkeerd. Er zat helemaal niks in bij ons.” Het commentaar van Ten Bosch liet weinig tot niets te raden over. Hij was absoluut niet te spreken over het spel wat zijn ploeg in de negentig minuten ervoor had laten zien. Dat het spel kwalitatief te wensen overliet, was nog wel terug te voeren op het feit dat er vijf spelers ontbraken door blessures. ,,Maar een wedstrijd begint met beleving”, vond de Amsterdamse trainer.

,,Als er van de twintig spelers vijf in de lappenmand zitten, moet je wat jongere jongens opstellen. Maar dan verwacht ik ook wel meer intensiteit.” Doordat die intensiteit ontbrak staat JOS/Watergraafsmeer met beide benen stevig in het drijfzand van de strijd tegen degradatie. Ten Bosch heeft er echter alle vertrouwen in dat zijn ploeg ook komend seizoen Derde Divisionist is.

,,Wij zijn zeker Derde Divisie-waardig,” vindt hij. ,,Ik weet dat we de kwaliteiten hebben om op dit niveau te spelen. Maar wat we vandaag brachten was onder de maat.”