Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De Geijter: ‘Dat we een goede selectie hebben, klopt als een bus’

Twee duels mocht de pas 34-jarige assistent-trainer Stevan de Geijter de honneurs waarnemen als eindverantwoordelijke bij DVS ’33. Na het vertrek van Peter Wesselink is inmiddels good-old Hennie in ’t Hof als interim-coach aangesteld, maar deze begon pas maandag met zijn werkzaamheden. Voor de ambitieuze De Geijter de kans om in twee wedstrijden alvast een voorproefje te nemen op het trainersvak. Vorige week was er een knotsgekke 2-2 tegen Ter Leede, nu de 2-4-winst op de verrassing van de Derde Divisie.

,,Na Ter Leede ben ik me direct gaan richten op FC Rijnvogels”, vertelt De Geijter. “Beelden bekijken en dergelijke met een aantal mensen om me heen. De tegenstander was goed geanalyseerd dus. Tot de 1-3 was er niks aan de hand en hadden we de controle. Maar Rijnvogels stond niet voor niks vierde. Een heel energie en hecht team. Heel Bollenstreek-achtig. Dat hebben we onlangs ook ervaren tegen Katwijk voor de beker.”

Wanneer de jonge trainer geconfronteerd wordt met de woorden van collega en generatiegenoot Thomas Duivenvoorden dat DVS ’33 de beste selectie van de competitie heeft, is De Geijter duidelijk: ,,Helemaal mee eens. Geen woord aan gelogen. Klopt als een bus.”

‘Valt meer uit te halen’

Toch vervolgt hij met een nuancering: ,,Er valt wel meer uit te halen bij ons. Als we zoals vandaag wat vaker de energie kunnen opbrengen zeker. Al moeten we ook iets meer inhoud krijgen om het langer vol te houden. Dan moeten wij van iedereen kunnen winnen.”

De Geijter neemt de volgende wedstrijd weer als assistent op de bank plaats, maar de voetbalwereld is nog niet van hem af: ,,Ik heb zeker ambities als hoofdtrainer. Heb me ook ingeschreven voor de cursus UEFA A.”