Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De Graaf zag irritaties bij PSV: ,,Toen dacht ik: hé, dit gaat de goede kant op”

,,Op dit moment teleurstelling”, is het antwoord van Chris de Graaf op de vraag welk gevoel dertien minuten na het laatste fluitsignaal overheerst. ,,De trots gaat heus wel komen, want we hebben het plan fantastisch uitgevoerd.” Toch was het niet voldoende om voor een derde bekerstunt te zorgen. PSV won van Spakenburg, dat zich kranig verweerde.

,,We wilden er net zo’n wedstrijd van maken als dat het uiteindelijk geworden is. Hectisch, veel tweede ballen, ballen erachter, veel energie. Ik baal gewoon dat we zó dichtbij zaten”, vertelt De Graaf. ,,We laten ons bij de 0-1 bij de eerste paal meetrekken en dat kan gebeuren hoor, dat is geen verwijt. Maar hij valt wel op een rotmoment.”

Weinig gecreëerd

En na rust werd ook snel geïncasseerd. ,,Ik wil niet zeggen topvoetbal, maar misschien is het wel gewoon topvoetbal, wordt op details beslist. We hebben ons de hele wedstrijd aan de afspraken gehouden, maar net op die twee momenten niet.” De Graaf denk hardop na of er meer in had gezeten voor Spakenburg. “Ik vind dat zij niet veel gecreëerd hebben, maar aan de andere kant kan ik ook geen kans van ons aanwijzen die het om had kunnen draaien.”

Wimilio Vink kreeg vlak voor tijd nog een aardige kans om de score gelijk te trekken, maar kon uiteindelijk niet meer dan een rollertje produceren. ,,En volgens mij moet een keeper die altijd klemmen, in plaats van wegstompen. Verder hadden we wat voorzetjes, maar die moeten maar net goed vallen.” Het lukte Spakenburg niet om daarvan te profiteren. Wél scoorde Dwayne Green een wereldgoal van een meter of twintig.

Irritaties bij PSV

Spakenburg koopt er niets voor, maar kreeg door PSV het grootst mogelijke compliment uitgedeeld. ,,PSV rekt op het eind gewoon tijd met Ramalho. Maar ik zag voor de rust al wat irritaties, met De Jong en Til die wat aan het zeuren waren. Toen dacht ik: ‘hé, dit gaat de goede kant op’. Dat hadden we besproken. Je hoofd wordt niet ineens heet, dat zie je aankomen. Maar toen viel de 0-1, dat was wel even een domper.”

Terwijl een vervolgvraag wordt gesteld, verandert de gezichtsuitdrukking van De Graaf. ,,Wat ik me nu bedenk, waar ik heel trots op ben, is dat je 0-2 achter komt en dan nog zo’n discipline op kan brengen om het vol te houden. Dat is een groot compliment voor die gasten. En ze kunnen nu in de competitie nooit meer zeggen dat ze dat niet kunnen.”

Geschiedenis

,,We hebben geschiedenis geschreven. We speelden in de halve finale en we hebben PSV laten billenknijpen. Dit is de grootste wedstrijd uit onze geschiedenis en ik denk dat ik zo maar even een paar biertjes drink om me dat even te bedenken. En dat besef begint langzaam maar zeker te komen”, concludeert De Graaf.