Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De Treffers bindt cultvoetballer Niels Fleuren en doelman Gijs Schalks

Tweede Divisionist De Treffers heeft de ervaren linksback Niels Fleuren aangetrokken, zo meldt de club uit Groesbeek op haar website. Fleuren heeft het onwaarschijnlijke aantal van 547 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam. Uit het profcircuit komt bovendien Gijs Schalks naar sportpark Zuid.

Fleuren speelde zijn eerste wedstrijdjes op de velden van Vitesse ’08 uit zijn woonplaats Gennep. Daar werd hij weggeplukt door het naburige VVV alwaar hij reeds op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste maakte. Fleuren bleef gedurende liefst 13 seizoenen de vaste linksback van het Noord Limburgse team. Na VVV volgden nog een seizoen FC Emmen en vijf seizoenen TOP Oss.

Fleuren over de stap naar De Treffers: “Ik kom uit de regio en ken De Treffers natuurlijk. Het is echt een grote club en bovendien is er al een aantal jaren contact. Daarnaast kwam ik de laatste jaren al geregeld kijken en heb ik een aantal keren tegen De Treffers gespeeld. Al met al heb ik al heel lang een positief gevoel bij deze club en dus kijk ik uit naar uit naar het komende seizoen.”

Schalks

De 21-jarige doelman Gijs Schalks verlengt zijn amateurcontract bij FC Den Bosch niet maar stapt over naar de Treffers, zo meldt De Gelderlander. De doelman ziet onvoldoende perspectief voor een langer verblijf in de Vliert.

Bij De Treffers krijgt hij te maken met de concurrentie van Niels Kornelis en Maarten Schouten. In de selectie van De Treffers ontstond ruimte omdat Jordy Rondeel komend seizoen keeperstrainer bij de Graafschap wordt. Schalks kwam eerder uit voor v.v. SIOL in zijn woonplaats Cuijk, Achilles ’29, FC Oss en de Graafschap.