Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie A speelronde 3: Gaan de grote ploegen opstaan?

Het is nog vroeg in het seizoen maar toch rijst nu al de vraag. Gaan de gedoodverfde titelkandidaten opstaan? IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk, FC Rijnvogels, DVS’33 en VVSB leden al puntverlies en zullen nu door willen pakken en aanhaken bij de koplopers Hercules, HSC’21 en Eemdijk.

Koplopers

In het hoge Noorden gaat Hercules zijn koppositie verdedigen tegen Harkemase Boys. De Utrechters wonnen hun eerste twee duels zonder een doelpunt tegen te krijgen. Ook de ploeg van trainer Marcel Post is nog ongeslagen maar moest vorige week in de uitwedstrijd tegen SC Genemuiden genoegen nemen met een gelijkspel. Ook het nog ongeslagen HSC’21 en Eemdijk spelen op zaterdag. HSC’21 reist af naar Beverwijk voor de wedstrijd tegen DEM. Eemdijk neemt het thuis op tegen RKAV Volendam. Eemdijk wat vrijdag bekend maakte dat middenvelder Jeffrey van den Dikkenberg zijn contract heeft verlengd. Van den Dikkenberg is tot 2026 te bewonderen op Sportpark De Vinken.

Aanhaken

De eerder benoemde topploegen zijn dus in de achtervolging. IJsselmeervogels krijgt thuis tegen VVSB de kans om het verlies van vorige week tegen Staphorst weg te spoelen. Kansen waren er voldoende voor De Rooien. Het omzetten in doelpunten was een wat moeilijkere opgave. Vlak voor het sluiten van de markt voegde IJsselmeervogels toch nog maar eens een speler toe aan de selectie. De 25-jarige middenvelder Jesse Schuurman komt over van De Graafschap. VVSB treedt voor de tweede week op rij aan tegen een club uit Spakenburg. Vorige week werd thuis in de blessuretijd verloren van Eemdijk. Spits Jesse van Nieuwkerk was tweemaal trefzeker en zal deze lijn op voor hem enigszins vertrouwde grond door willen trekken.

FC Rijnvolgels gaat het op eigen sportpark opnemen tegen Staphorst. Kan de ploeg van trainer Joram Hendriks opnieuw voor een stunt zorgen, of blijven de punten op De Kooltuin?

De twee Veluwse ploegen Sparta Nijkerk en DVS’33 zullen willen blijven aanhaken. Sparta Nijkerk gaat dit proberen op Urk. De van Peter Wesselink speelde vorige week teleurstellend gelijk tegen ODIN’59. Sparta Nijkerk was thuis de baas over FC Rijnvogels en pakte daarmee zijn eerste drie punten. 

Zondag

Zondag staan in Hoogeveen twee ploegen tegenover elkaar die allebei nog geen punten hebben. Zowel Hoogeveen als Kampong zijn gepromoveerd en moeten hun draai nog vinden op het niveautje hoger. Hopelijk stroomt de ziekenboeg bij Hoogeveen weer wat leeg zodat er gewerkt kan worden aan de vaste patronen.